Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз: "Я не бачу, щоб Рудьковський був цікавий Партії регіонів"

Вівторок, 2 серпня 2011, 09:55

Олександр Мороз сумнівається, що кандидатура Миколи Рудьковського на посаду голови Соцпартії отримала схвалення керівництва країни.

Про це почесний голова СПУ сказав газеті "Комерсант-Україна", відповідаючи на запитання, чи вважає він, що кандидатура Рудьковського була погоджена з керівництвом Партії регіонів і держави, чи це лише фантазії його недоброзичливців.

"Я думаю, що це не стільки фантазії його недоброзичливців, скільки версія самого Миколи. Тому що я не бачу, щоб керівництву Партії регіонів Микола Рудьковський був чимсь цікавий", - заявив Мороз.

Коментуючи голосування по кандидатурах голови Соцпартії, він сказав: "Перевага в 1 голос, думаю, не задовольнила б нікого. Ту же йдеться не про персоналії, а про більш принципові речі - лінію партії, зміст партійної роботи".

Мороз при цьому не вважає, що СПУ "розділена навпіл".

"Я б не переносив сюжет, пов’язаний з виборами й фактично дотичний до двох людей, на всю партію. Тим більше, що принципові питання, що стосуються опозиційної діяльності, змісту роботи в опозиції, негативного ставлення до ключових ініціатив влади, зокрема до земельної реформи, у партії не викликають жодних розбіжностей", - підкреслив він.

На запитання, у чому принципова різниця між його підходом і підходом Рудьковського, Мороз сказав: "Я в питанні керівництва партією керуюся ідейними засадами, програмою і мене в цьому випадку не цікавить точка зору влади. Це мене найменше цікавить, бо я від влади й, скажімо так, інших політичних сил не залежу".

"А Микола Миколайович, мабуть, керується трохи іншими принципами. Я про це здогадуюся", - додав Мороз.

Він повідомив, що навіть поки керівником СПУ був Василь Цушко, він "не відходив від керівництва партією й займався нею весь цей час".

На думку Мороза, якщо головою СПУ буде обраний Микола Рудьковський, то посади почесного голови партії "не буде взагалі, вона не потрібна".

Він також підкреслив, що незалежно від того, хто очолить партію, як мінімум деякі обласні організації партії усе одно будуть у опозиції до влади, бо "у деяких областях влада діє проти нас".

"Тим більше, коли йдеться про ті її ініціативи, які не співпадають з інтересами людей. Я маю на увазі й пенсійну реформу, і податкову, і земельну... Наша опозиційність обумовлена саме цими обставинами", - підкреслив Мороз.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: