Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" впевнені, що євроміністри нічого не зрозуміли і угода буде

Понеділок, 10 жовтня 2011, 23:33

Міністри закордонних справ Європейського Союзу не знайшли спільного бачення щодо кримінальної справи порушеної проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи заяву Верховного представника Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон щодо суду над Тимошенко.

"В перекладі з дипломатичної мови, принаймні, на політологічну, можна сказати, що ніякого рішення зібрання міністрів закордонних справ в Люксембурзі, з приводу ситуації в Україні, не винесло", - заявив він.

"Власне, це і породило таку досить незрозумілу формулу в устах Кетрін Ештон", - додав політик.

При цьому Кожара зазначив, що "вже сьогодні зрозуміло, що 15 грудня відбудеться саміт Україна-ЄС в Києві, і на цьому саміті буде підписано угоду про асоціацію".

"Ця угода складається з двох частин: політичної - набір політичних зобов'язань, як України, так і Європейського Союзу; і більша частина цього документу - це угода про всеосяжну зону вільної торгівлі між Україною і ЄС", - уточнив депутат.

Як відомо, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон в понеділок у Люксембурзі після засідання Ради ЄС з питань закордонних справ заявила, що будь-яке рішення у справі Тимошенко буде враховано в ході прийняття рішення щодо Угоди про асоціацію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування