Європа обіцяє врахувати будь-яке рішення у справі Тимошенко

Понеділок, 10 жовтня 2011, 19:03

Будь-який розвиток подій щодо "газової справи" стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко буде впливати на процес прийняття рішення щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це заявила Верховний представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон в понеділок у Люксембурзі після засідання Ради ЄС з питань закордонних справ.

"Що б не трапилося в Україні (у справі Тимошенко), це буде враховано тими, хто буде залучений у процес прийняття рішення (щодо Угоди про асоціацію)", - заявила вона.

Відповідаючи на уточнююче питання журналістів про можливість припинення переговорів щодо Угоди про асоціацію, Ештон відповіла: "Питання щодо продовження нами детальної технічної роботи щодо Угоди про асоціацію не варто".

"Але є політичний процес (у ЄС), в який залучена не тільки Рада, а й Європейський парламент... І щоб не сталося в Україні, це буде враховано тими, хто буде залучений у процес прийняття рішення - ми не можемо уникнути цього", - зазначила вона.

За її словами, засідання Ради почалося з обговорення України та Білорусі.

"Звичайно ж, міністри висловили стурбованість у зв'язку з майбутнім вироком Тимошенко", - поінформувала Верховний представник.

Говорячи про можливу декриміналізації статті Кримінального кодексу України, яка інкримінується Тимошенко, Ештон зазначила, що їй відомо про цю дискусії, але не відомі деталі.

"Ми повинні подивитися на те, що трапиться завтра, яким може бути завтра продовження процесу", - додала вона.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування