Янукович пожалівся на важку ношу і похвалився довірою

Середа, 19 жовтня 2011, 19:57

Президент Віктор Янукович вважає, що повинен зробити все, щоб партнери повірили в Україну.

Про це він повідомив в телеінтерв'ю поету і журналісту Віталію Коротичу на Першому національному, відповідаючи на питання, чи важко йому бути президентом.

"Як кажуть, це така ноша не легка, але я добре розумію, що коли мова йде про інтереси держави, тут вибору немає. Тобто це така свята справа, яку повинна будь-яка людина тягнути, тим паче президент", - сказав Янукович.

"Мене обрали люди для того, щоб я про них цілодобово думав. Як покращити життя, як підняти рівень економіки. Це питання у мене стало ключовим", - додав він.

"Мені така доля випала, що я повинен зробити все, щоб наші партнери повірили в Україну. Це з точки зору зовнішніх стосунків і з Росією, і з Європейським Союзом. А з другої сторони, щоб я захистив національні інтереси", - заявив президент.

"В пошуках механізмів співпраці я цілодобово, як кажуть, на ногах", - додав він.

При цьому Янукович зазначив, що "репутація України зростає, поступово, в світі".

"Ми повертаємо повагу. Ми повертаємо довіру. Ми до цього прагнемо. Ми хочемо бути надійними і послідовними, але при цьому ми вимагаємо, щоб така ж увага була і до нас. Ми також вимагаємо, щоб до нас були поважними і відносились з розумінням того, що ми незалежна країна. Суверена. Що ми маємо власні національні інтереси", - заявив він.

"Така робота, весь час бути на сторожі, весь час шукати інструменти, домовленості, компроміси і ми повинні бути готові і мати витримку", - додав президент.

Як відомо, Віталій Коротич - один із підписантів скандального листа до Януковича з висловлюваннями на підтримку проведених ним "реформ".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування