Табачник запевняє, що не нав'язує КПІ ректора

Середа, 26 жовтня 2011, 12:46

Міністр науки й освіти Дмитро Табачник запевняє, що нового ректора університету "Київський політехнічний інститут" не нав'язує.

Про це він заявив на брифінгу в середу, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"У брехні завжди короткі ноги. Контракт ректора КПІ закінчується 1 листопада, по цей день включно він на роботі, і оголосити конкурс на "живе" місце, яке не вакантне, я не маю права, як і будь-який інший керівник", - заявив міністр.

Табачник зазначив, що конкурс на заміщення посади ректора буде оголошений після закінчення терміну контракту.

"Ніхто нікого нікому не збирається нав'язувати. Ну, розумієте, це нісенітниця. Вони вибирають делегатів… нав’язати… яким чином його там оберуть при колективі близько 40 тисяч людей?" - зазначив міністр.

Табачник уточнив, що по завершенню терміну контракту буде призначений виконувач обов’язків. Він підкреслив, що це нормальна практика.

"Це відбувається щодня, і просто якщо в когось не усе в порядку або з перевіркою КРУ, або з чимсь іншим, він починає метушитися ще до завершення контракту", - зазначив він.

Як відомо, раніше студенти КПІ оприлюднили свої підозри про те, що Табачник збирається "захопити КПІ", бо конкурс на посаду ректора досі не оголошений, хоча термін повноважень чинного ректора закінчується 1 листопада, а на минулих виборах ректора, 7 років тому, конкурс був оголошений ще 28 вересня.

Студенти пригрозили Міністерству освіти й науки "Сталінград", якщо університету не дадуть вибрати ректора.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News