Тягнибок хоче зібрати 20 тисяч осіб, які покажуть владі дулю

Понеділок, 3 жовтня 2011, 19:45

ВО "Свобода" планує на свято Покрови, 14 жовтня, провести святковий марш Української повстанської армії (УПА).

Про це заявив глава прес-служби "Свободи" Юрій Сиротюк, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми не будемо, на зло нашим ворогам, вестись на якісь сутички та провокації. Ми налаштовані мирно і спокійно святкувати 14 жовтня. Українці, не дивлячись на те, який окупант сидів і зараз сидить на Банковій, завжди відзначали цей день", - підкреслив "свободівець".

"У нас немає побоювань, що влада взагалі заборонить акцію на 14 жовтня. Якщо вийде понад 10 тисяч мешканців Києва, то уявіть собі - це заборонити не можливо", - заявив Сиротюк.

"На кожного мітингувальника потрібно 4 правоохоронця. Тобто владі доведеться звезти до Києва, як мінімум, 40 тисяч міліціонерів. Якщо навіть вони спробують перекрити вулиці і не пускати, то отримають відповідну реакцію суспільства", - зауважив "свободівець".

"Статистика показує, що останні три роки у Києві від 10 до 20 тисяч людей виходили на марш за визнання УПА. Плануємо, що і цього року цифра буде не меншою. Тим більше, що у суспільстві назріло дуже величезне незадоволення, і багато хто вийде, щоб показати владі дулю", - упевнений Сиротюк.

Він додав, що від регіональних осередків "Свободи" до Києва на марш УПА приїдуть максимум 800 людей.

В свою чергу лідер партії Олег Тягнибок уточнив, що "Свобода" вже подала відповідне звернення до київської влади.

"Марш почнеться біля пам'ятника Шевченку 14 жовтня. Цей захід ми плануємо розпочати виїзними сесіями обласних рад у Києві", - відзначив політик.

Він наголосив, що цього разу акція називатиметься Маршем слави УПА.

"Він буде стосуватись не лише теми визнання представників ОУН та УПА борцями за незалежність України, але й підніматиме цілу низку соціальних проблем і носитиме цього року більш соціально-політичний характер, ніж у попередні роки", - підкреслив Тягнибок.

Він додав, що не забудуть націоналісти підняти й актуальне питання політичних репресій.

За словами лідера "Свободи", завершиться марш мітингом та урочистим концертом на Михайлівський площі.

Разом з тим, у партії ще не знають, чи дозволить влада Києва пройтись по Хрещатику.

"Ми розглядаємо різні варіанти, оскільки не знаємо, якою буде реакція влади. Але марш у будь-якому разі буде, а за яким маршрутом - це, скоріш за все, буде визначено в останню ніч перед заходом", - спрогнозував Тягнибок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...