Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опальний "регіонал": Те, що відбувається в країні, пахне 37-м роком

Понеділок, 31 жовтня 2011, 13:09

Голова Федерації профспілок Василь Хара не виключає, що його хочуть фізично знищити, а також заявляє, що може вийти з Партії регіонів.

Про це він розповів в інтерв'ю "Обкому", коментуючи звинувачення Генпрокуратури в незаконному відчуженні майна ФПУ.

"Я не думаю, що приречений, є й інші механізми... Ну, за винятком, звичайно, фізичного знищення... Так, компетентні люди мені сказали: "Василю, треба б тобі завести охорону, тому що розглядається вже й таке запитання", - сказав Хара.

"Є люди, які підходили, співчували і казали: Василю Георгійовичу, май на увазі, що це відбувається не тільки з тобою. Назвали цифру: начебто є вже 20 нардепів з нашої фракції, у яких відбирають бізнес", - додав він.

На питання, чи готовий він вийти з Партії регіонів, Хара відповів:

"Так, цей варіант не виключений. Є ж межі! Якщо і метал має втому, то людина - тим більше. І не виключаю ймовірність того, що якщо мене доведуть до такого стану, що мені взагалі нестерпно і соромно буде перебувати у цій політичній силі, мене ніщо не втримає від того, щоб зробити заяву і піти звідти".

Хара також додав, що події, що відбуваються навколо його сім'ї і "в цілому в країні, - дійсно пахнуть 37-м роком".

"І не тільки я, але і багато хто говорить: цей автозак мотається вулицями Києва та інших міст, завжди переповнений. Те, що відбувається, ніяк не вкладається в поняття "будівництво громадянського суспільства". Це механізм залякування", - заявив він.

"Я не знаю, для чого це робиться, особливо перед виборами, адже це викликає зворотну реакцію. Але хочу вам сказати, що навіть мені іноді стає просто страшно. І за свою сім'ю, і за Федерацію, і за долю країни", - додав "регіонал".

Він також розповів, що вже 6 разів намагався потрапити на прийом до президента Віктора Януковича, але йому це не вдавалося.

"Я так розумію, це справа рук тих людей, які несуть негативну інформацію у вуха президента. Мені навіть цікаво: що ж такого вони про мене розповіли, що президент не хоче зі мною зустрічатися? Є люди, які дуже не зацікавлені в тому, щоб у мене відбулася зустріч", - сказав Хара.

"Його (Януковича) сьогодні обмежують, і у нас є депутати, які роками не можуть потрапити до президента. Хоча офіційно просяться, намагаються. Але ви знаєте, хто керує цим процесом, - Льовочкін і компанія. Так ось, вони обмежили Віктора Федоровича в інформації. Так, він теж винен, що його обмежили", - додав він.

Крім того, Хара розповів, що раніше Янукович "був зовсім іншим".

"Я ж знав Віктора Федоровича зовсім іншим! У Донецьку або будучи прем'єром це була людина, яка по-іншому дивилася на цю справу! Дуже принципова і відкрита, ми могли один одному... ну, раніше, в Донецьку, ми взагалі були на "ти" - за його пропозицією. Я людина, що завжди дотримується субординації, але ми були на "ти" і могли сказати правду, подобається вона чи не подобається. А сьогодні Віктор Федорович - інший", - зазначив він.

При цьому Хара не зміг відповісти, хто, на його думку, стоїть за його переслідуванням.

"...Якщо б я точно знав... Те, що це не президент - це точно. Але те, що ці люди дуже близькі до президента і користуються цим ім'ям - це так. Тому що нижній рівень не вплинув би на Пшонку. Зрозумійте, я не можу вам сказати, і не тому, що боюся. Просто немає ясності: той каже на одну групу, той - на іншу, ще один - на третю. І всі кажуть: інформація правдива. Але впевненості у мене немає. Знати це може тільки Пшонка", - сказав він.

Хара також в черговий раз заявив, що "жодного санаторію, жодного готелю, жодного комплексу" за період його головування у ФПУ не було продано.

"Тому коли вони кажуть "керівництво Федерації", то не називають прізвища. А потрібно б назвати прізвища моїх попередників. Тому що при мені цього не було!", - сказав Хара.

Як відомо, у ФПУ неодноразово проводилися обшуки, а в Генпрокуратурі заявляли про виявлення фактів незаконної передачі майна профспілки дочці Хари Елліні Калюк.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування