У Пшонки звинувачують "регіонала" у незаконному відчуженні землі

Середа, 28 вересня 2011, 14:05

Генпрокуратура виявила факти незаконної передачі майна профспілки доньці голови ФПУ Василя Хари Еліні Калюк.

Про це на брифінгу повідомив заступник генерального прокурора Віктор Занфіров, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зокрема він зазначив, що у 2004 році Хара, який у той час обіймав посаду керівника Донецької облпрофради, продав своїй доньці Калюк танцювальний майданчик разом із бібліотекою та кімнатою відпочинку санаторію "Святі гори".

Після цього Хара від імені санаторія відмовився від 2,5 гектарів землі рекреаційного призначення, яка була незаконно орендована його донькою строком на 25 років.

"За відсутності відповідних дозвільних документів розпочато будівництво та допущено знищення понад чотирьохсот дерев (збитки близько 160 тисяч гривень), які передавалися їй на збереження за договором", - зазначив Занфіров.

Прокуратура порушила справу за ознаками статті 197 Кримінального кодексу – порушення обов'язків щодо охорони майна, а договір куплі-продажу визнала недійсним.

Водночас, за інформацією прокуратури, у серпні 2009 року Калюк незаконно придбала ще 10 об'єктів нерухомості профспілки, "за які не сплачено жодної копійки".

А коли Хара обійняв посаду голови ФПУ, його донька начебто за 15 тисяч доларів придбала незаконно відчужені сім будівель пансіонату "Слов'яногірський", який межує із вищезгаданим санаторієм "Святі гори". За цим фактом проводиться перевірка.

Як відомо, ФПУ подала позов про спростування "недостовірних даних", наведених генпрокурором Віктором Пшонкою, про спроби незаконного відчуження землі.

У відповідь на це Пшонка порадив голові ФПУ виваженіше підходити висловлювань на адресу Генпрокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування