Омбудсмен пішла до Азарова просити за Тимошенко

Понеділок, 21 листопада 2011, 20:51

Уповноважена з прав людини Ніна Карпачова звернулася з поданням до прем’єра Миколи Азарова щодо обстеження ув’язнених за межами СІЗО.

Про це вона повідомила в ефірі 5 каналу, розповідаючи про результати відвідин Лук`янівського СІЗО.

Карпачова підтвердила, що зустрілася з екс-прем`єром Юлією Тимошенко.

"Хвороба її зараз звалила. Вона з ліжка майже не встає. І зі мною спілкувалася вона в лежачому такому стані", - розповіла омбудсмен.

"Стан такий, що на сьогоднішній день вона потребує термінового обстеження поза слідчим ізолятором", - уточнила уповноважена з прав людини.

"Я сподіваюсь, що буквально цими днями пані Юлію Тимошенко буде вивезено до медичного закладу, де їй можна буде надати всю необхідну медичну допомогу і головне - зробити необхідне медичне обстеження її стану здоров'я", - заявила вона.

"Я порушила це питання перед керівництвом СІЗО, перед керівництвом департаменту, я мала розмову безпосередньо сьогодні вранці з керівником департаменту (з виконання покарань) Олександром Лисецьковим і міністром охорони здоров'я паном Аніщенком. Можу сказати, що через справу Тимошенко, я сподіваюсь, нам вдасться зробити неможливе - домогтися, щоб будь-яка людина мала право на надання медичної допомоги поза слідчим ізолятором", - зазначила Карпачова.

На думку омбудсмена, "керівництво департаменту має взяти на себе цю відповідальність і спільно з Міністерством охорони здоров'я надати таку медичну допомогу".

"Я звернулася з відповідним поданням до прем’єр-міністра Миколи Азарова, щоб у відповідний наказ МОЗу, Департаменту з питань виконання покарань і Міністерства юстиції внести відповідні зміни, які нададуть можливість більше не займатися бюрократичним футболом", - заявила вона

"І не ставити людину, як заручника, від бажання слідчого чи судді", - підсумувала Карпачова.

Як відомо, раніше уповноважена з прав людини Ніна Карпачова назвала стан здоров’я Юлії Тимошенко вкрай тяжким.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News