Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Батьківщині" вважають, що судді чекали відмашки Януковича

Середа, 21 грудня 2011, 14:14

У партії "Батьківщина" вважають, що судді чекали вказівок влади для винесення рішення за скаргою Юлії Тимошенко на потворний арешт.

Про це заявив після закінчення засідання Апеляційного суду Києва Олександр Турчинов.

"Зрозуміло, що воно (рішення) було підготовлено заздалегідь – просто вони чекали, поки прес-конференція Януковича… може, там якісь вказівки їм надходили", - сказав він.

Турчинов додав, що Янукович поширив свідому дезінформацію про те, що Тимошенко не звільнена, оскільки екс-лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко відмовився від декриміналізації.

"Іван Кириленко разом із Віктором Швецом є автором закону про приведення кримінального законодавства України у відповідність до європейських стандартів. Тобто це шок, коли люди на такому рівні говорять дезінформацію", - заявив заступник Тимошенко.

У свою чергу, захисник екс-прем’єра Сергій Власенко сказав, що Янукович "відверто збрехав, коли казав, що йому у спадок дісталася справа Тимошенко".

Крім того, Власенко вважає, що президент підтвердив своє особисте втручання у справу Тимошенко.

"Він сказав, що перед початком розслідування у газовій справі він зібрав виконавців і дав їм якісь вказівки, бо ця справа розглядатиметься (суспільством) під мікроскопом. Це називається втручання у діяльність правоохоронних органів. Тобто Янукович підтвердив, що він є організатором справи Тимошенко", - зазначив адвокат.

Власенко також зазначив, що "Янукович підтвердив, що він ще й боягуз, оскільки боїться прямих запитань журналістів".

"Це підтверджує його відповідь на запитання одного з журналістів щодо Межигір’я: у відповідь пролунали прямі погрози", - заявив він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: