ЯНУКОВИЧ НЕ СКАЗАВ, ЧИ АМНІСТУЄ ТИМОШЕНКО

Середа, 21 грудня 2011, 11:53

Президент Віктор Янукович чекає конкретних порад від ЄС, як вирішити ситуацію з Юлією Тимошенко.

Про це він заявив на прес-конференції у середу.

Янукович зізнався, що "став заручником у цій ситуації".

Він нагадав, що розслідування було ініційоване ще РНБО при президенті Вікторі Ющенку.

"Що я мав зробити, заборонити правоохоронним органам розслідувати це питання? Єдине, чого я вимагав, щоб тут не застосовувався вибірковий підхід", - заявив президент.

"Я їх тільки попередив, що під мікроскопом на цю справу дивитиметься громадськість, суспільство, фахівці. І сказав: ви повинні пам’ятати про свою відповідальність. Суд повинен розставити крапки над "і"", - додав він.

"Потім виникла ідея – точніше нам її підкинули – декриміналізувати деякі статті кримінального кодексу", - заявив Янукович.

Але, за його словами, лідер фракції "Батьківщина" Іван Кириленко виступив, що їм декриміналізація не потрібна. "Почалася політична гра", - вказав президент.

"Я став заручником цієї ситуації. І коли приїхали два президенти Баррозу і Ван Ромпей, я сказав, що якщо в вас є конкретні пропозицій,ви скажіть. Але розслідування припинити не можна. Вони триватимуть", - наголосив Янукович.

На запитання, чи вважає він винною Тимошенко і чи готовий він її амністувати, Янукович не дав прямої відповіді.

"Я ніколи і вам не бажаю, щоб ви підмінювали слідчих і суддів. Я знаю, що це таке. Немає людей без гріха. Немає! Але повинен працювати принцип презумпції невинуватості і незворотності покарання", - наголосив президент.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News