Азаров передумав ущемляти бідних батьків, але заїкнувся про "гріх"

Понеділок, 5 грудня 2011, 14:54

Кабінет міністрів відкликав із Верховної Ради законопроект про обмеження виплат допомоги на дітей самотнім батькам залежно від доходу сім`ї.

Про це сказав журналістам прем`єр-міністр Микола Азаров у понеділок після відвідання однієї з багатодітних сімей Києва, повідомляє УНІАН.

"Закон цей ми відкликали", - повідомив прем’єр.

"Річ не в цьому. Давайте ж говорити правду, є у нас сім`ї, які жодної соціальної допомоги не потребують. Напевно, цим сім’ям гріх у держави брати за мільйонних доходів 3-5 тисяч гривень допомоги", - заявив Азаров.

Він підкреслив, що у пресі неправильно зрозуміли цей законопроект, і він не передбачає вивчення наявності дорогого майна у самотніх батьків.

Голова уряду підкреслив, що говорив із цього приводу з віце-прем`єр-міністром Сергієм Тігіпком, який ініціював цей законопроект, про необхідність роз’яснення норм пропонованого законопроекту.

Як повідомлялося, уряд переглядає підхід до надання державної соціальної допомоги.

За законодавством, мати-одиначка або жінка, яка виховує дитину до 3 років, може претендувати на гарантований рівень захисту у розмірі 30% прожиткового мінімуму або отримувати всю суму у розмірі прожиткового мінімуму, коли рівень доходу на одного члена сім’ї не перевищує 50% мінімуму.

Віце-прем’єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко на розширеному засіданні уряду повідомив, що з 1 грудня на всю країну буде поширено експеримент щодо непрямої оцінки доходів громадян, які претендують на соціальну допомогу.

Експеримент із квітня цього року застосовується у трьох областях - Волинській, Кіровоградській і Чернігівській. Він передбачає оцінку "непрямими методами" доходів і витрат з тим, щоб "індивідуально оцінити стан кожної матері".

На думку чиновників уряду, експеримент показав, що лише кожна четверта мати-одиначка справді потребує допомоги, а реальні доходи інших дозволяють їм обходитися без допомоги держави.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...