Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бондаренко: підтримаємо будь-якого медійника, але не Шевченко

П'ятниця, 13 січня 2012, 19:46

Партія регіонів схвалить будь-яку іншу кандидатуру на пост глави комітету зі свободи слова, крім БЮТівця Андрія Шевченка.

Про це повідомила перший заступник глави комітету, член фракції Партії регіонів Олена Бондаренко в ефірі телеканалу ТВі.

Відповідаючи на запитання, чи проголосує більшість за іншого кандидата (не Шевченко) на пост глави комітету від опозиції, "регіонал" повідомила: "Безумовно".

"Я б навіть готова була розглянути будь-якого іншого депутата від БЮТу і НУНСу, і тих, які у нас зараз працюють членами комітету і тих, які працюють в інших комітетах, але згодні перейти до нас. Це такі як Ірина Геращенко, як Ольга Герасим'юк. Медійники, які поки не у нас комітеті", - зазначила вона.

Бондаренко розповіла, що "глава комітету в принципі не має ніякого права приймати хоч якесь рішення без згоди комітету".

"У нас же відбувалося як раз таки зовсім навпаки", - заявила вона.

"Він дозволяв собі приймати рішення всередині комітету "одноосібно", без дозволу комітету. На що він не мав ніякого права", - уточнила депутат, додавши, що "це робилося з метою політичної вигоди для своєї політичної сили".

Бондаренко повідомила, що до комітету скаржилася "громадськість з Хмельницька, скаржачись на порушення журналістських стандартів, на образи, на наклеп з боку журналіста, на канал "1+1", безпосередньо на програму "Гроші".

"За регламентом голова повинен був повідомити, що надійшла така скарга і нам необхідно розглянути її на комітеті. Замість цього він бере цю скаргу, причому вона була не одна, їх було декілька, і потихеньку, не попереджаючи нікого з нас, несе її на канал і віддає в руки (генпродюсеру) Олександру Ткаченко", - розповіла політик.

"Питання: це покривали канал, журналіста, який порушив стандарти, це покривали друзів або що?", - додала "регіонал".

Бондаренко також розповіла, що "телеканал "Ера" скаржився до комітету, що не отримав ліцензію на цифру".

"Очевидно, Андрій Віталійович, знаючи, що телеканал "Ера", засновником якого є депутат від Партії регіонів, від владної коаліції, напевно, не поспішав допомагати телеканалу, всього лише маючи на умі політичну приналежність засновника. Тобто, фактично, він ділить на кольори і канали і журналістів", - зазначила вона.

Як відомо, у п'ятницю Верховна Рада звільнила Шевченка з посади голови комітету зі свободи слова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування