"Регіони" й Балога не поділили Закарпаття?

Вівторок, 24 січня 2012, 07:52

На Закарпатті виник конфлікт між Партією регіонів і партією "Єдиний центр", одним з лідерів якої є глава МНС Віктор Балога.

У Партії регіонів вирішили висунути своїх кандидатів у всіх шести мажоритарних округах області, пише Комерсант.

Раніше, за словами голови Закарпатської облдержадміністрації Олександра Ледіди, була досягнута домовленість про те, що кожна з партій буде претендувати лише на три округи.

Глава МНС заперечує факт переговорів і готується сам поборотися за мандат депутата в одному з округів.

"Апріорі неможливо, щоб мова йшла про домовленість щодо математичного розподілу округів і спільної підтримки двох політичних сил. Ми ж не знаємо, яка буде ситуація в жовтні", - сказав він. 

В останні кілька місяців обласні ЗМІ повідомляли про те, що між головою Закарпатської ОДА Олександром Ледідою і главою МНС, одним з лідерів партії "Єдиний центр" Віктором Балогою, досягнута домовленість про спільне висування кандидатів за принципом "50 на 50".

"Три кандидати від "Єдиного центра", три від Партії регіонів — це наша позиція, ми її не будемо міняти й так підемо на вибори",— заявив у грудні в інтерв'ю телеканалу "Тиса" пан Ледіда. 

Політолог Сергій Федака впевнений, що після рішення партконференції ПР "Єдиний центр" також висуне своїх кандидатів по всіх шести округах.

"Це закінчиться тим, що двома сторонами будуть викинуті дуже великі гроші на виборчу кампанію, а хто переможе - важко сказати",- заявив Федака.

"Якщо ці дві великі сили будуть конфліктувати, з'являться шанси в інших кандидатів, наприклад у Ратушняка (колишній мер Ужгорода Сергій Ратушняк), який зможе пройти на тлі цієї бійки. У Верховинському окрузі може піднятися Станіслав Аржевітін (зараз - народний депутат від НУНС)", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування