Азаров розповів про користь офшорів. Його освистали

П'ятниця, 27 січня 2012, 16:13

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що більшість коштів, які йдуть з України в офшори, повертається назад у вигляді інвестицій.

Про це він заявив в ході зустрічі з представниками профспілок, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

У своєму виступі голова профспілок співробітників Національної академії наук Анатолій Широков зазначив, що прем'єр як ніхто з присутніх у залі знає, скільки чого йде з України в офшорні зони.

Реагуючи на це, Азаров зазначив: "Ви мені тут зробили комплімент, що я краще за всіх знаю...".

Широков уточнив, що мав на увазі досвід роботи Азарова на посаді голови податкової адміністрації і сподівається, що він знає, "як боротися з цим злом".

"Звичайно, знаю", - сказав Азаров.

Він звернув увагу на те, що офшорами користуються підприємці багатьох країн, і вони були створені свого часу для того, щоб полегшити бізнесу фінансові операції.

Азаров підкреслив, що в той період, коли офшорні зони створювалися, вони сприяли розвитку економіки, а зараз, на його думку, вже не сприяють.

"Тепер ще на одне питання відповімо. А як ви думаєте, з якої країни Україна отримує три чверті прямих іноземних інвестицій? Кіпр. Таким чином, що виходить - все, що від нас йде в офшор, воно ж до нас і повертається", - сказав Азаров.

Зал відреагував на цю фразу гулом і вигуками: "Вам?!"

"Не забувайте, що ви маєте справу з фахівцем...", - сказав Азаров.

"Ми вже зрозуміли", - відреагувала гальорка.

"...Який ці питання відстежував професійно", - закінчив думку Азаров.

Прем'єр зазначив, що гроші йдуть з України в офшори, тому що "тут створені такі умови оподаткування, за яких вигідніше транзакції проводити через офшорні зони".

На думку прем'єра, вихід із ситуації, що склалася, полягає в тому, щоб створити в Україні сприятливі умови "для того, щоб наш капітал спокійно себе почував в цій країні, в нашій країні - ось це наша перспективна і головне завдання".

"Коли ми це зробимо, отримаємо колосальний приплив інвестицій. Поки, на жаль, у нас немає такого клімату і умов, щоб капітал сюди приходив, це великий наш недолік", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування