Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко згадав про Колеснікова та Черновецького

Четвер, 16 лютого 2012, 10:49

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко запевняє, що йому не соромно за свою діяльність на посаді голови МВС.

Про це він заявив в останньому слові під час судового процесу в четвер.

"Я не торгував посадами, ні званнями, не приватизував ні державні, ні відомчі дачі, я не купував власного бізнесу і не грабував чужого. Моя родина живе в тому самому будинку, що і до Майдану, хоча його, правда, зараз збираються забрати", - сказав він.

Аналізуючи свої помилки, Луценко відзначив відсутність юридичної освіти, "що, мабуть, найбільше проявилося під час виступу у ВР щодо справи Бориса Колеснікова", а також свою надмірну емоційність, що проявилась у випадку з мером Києва Леонідом Черновецьким, коли Луценко вдарив мера.

"Однак я такий, який є", - зазначив він.

Він також відкинув звинувачення у тому, що він і Тимошенко самі винні в тому, що зараз ув'язнені, оскільки, будучи при владі, не реформували правоохоронну та судову систему.

"Повна відсутність реформ у Ющенка і його маніакальна боротьба з Тимошенко, яка забрала всю його енергію – головна причина нереалізованої судової реформи", - зазначив Луценко.

За його словами, для реформування правоохоронної системи необхідно позбавити Генпрокуратуру функцій слідства, відновити функції Верховного суду, оновити склад Вищої ради юстиції, "прибравши звідти прокурорів і політиків".

Також Луценко пропонує ввести норму щодо автоматичної відставки слідчого прокурора і судді в разі доведення Європейським судом порушення прав підсудного.

На його думку, задля подолання корупції необхідно прийняти норму щодо дозволу на провокування хабара. "будь-яка копійка поза зарплатою взята в руки має доводити до автоматичної відставки правоохоронців та чиновників, а вищі від певного розміру суми – до ув'язнення", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: