Азаров перестане пити французьку воду і забуде про СОТ?

Середа, 22 лютого 2012, 10:59

Прем'єр Микола Азаров пропонує на певний час заборонити імпорт інозених товарів, якщо є аналогічні українські.

Про це він заявив на засіданні уряду у середу.

"Щоб не виходило так, як на будівництві запорізького мосту. Уряд вкладає гроші, а виконавці замовляють металоконструкції у Воронежі. При тому, що у Запоріжжі стоїть завод, здатний саме такі конструкції випускати. Що ж це таке? Нагадаю: про те, що з 2012 року будемо використовувати виключно вітчизняні конструкції", - заявив прем'єр.

"І взагалі: на певний період нам треба дотримуватися правила, що за бюджетні кошти не можна закуповувати імпортні вироби, якщо є вітчизняні аналоги або ж замовлення можна розмістити навітчизняному виробництві. Кожна копійка платників податків повинна працювати в першу чергу на вітчизняного виробника", - наголосив Азаров.

На його думку, розвиток будівельної галузі, до того ж з використанням вітчизняних матеріалів, дасть вагомий поштовх українській економіці. 

"Будівництво здатне тримати на плаву нашу економіку в періоди, коли збут українських товарів за кордоном ускладнений", - зазначив Азаров.

Наразі поставлено завдання повернути докризові обсяги житлового будівництва – понад 10 мільйонів квадратних метрів на рік.

"Також потрібно збудувати і модернізувати понад тисячу об’єктів інфраструктури - мости, розв’язки, швидкісні залізниці, аеропорти тощо", - заявив прем'єр.

Як відомо,  під час останньої підсумкової прес-конференції перед Азаровим стояли дві пляшки мінеральної води французької марки Evian. У Кабміні пояснили, що прем’єр купує воду власним коштом.

Заява Азарова в принципі суперечить нормам СОТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування