Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров: Янукович сказав віддати Хорошковскому євроінтеграцію і фінанси

Четвер, 23 лютого 2012, 11:49

Питання європейської інтеграції будуть серед основних обов’язків, які виконуватиме перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський.

На цьому наголосив прем’єр Микола Азаров, представляючи членам Кабінету Міністрів новопризначеного першого віце-прем’єра.

Азаров зазначив, що президент Віктор Янукович окреслив основні напрямки діяльності новопризначеного першого заступника керівника уряду.

"Найголовніший напрямок - це європейська інтеграція, саме цьому напрямку ми приділяємо величезну увагу", - цитує прем’єра його прес-служба.

При цьому він підкреслив, що перед Хорошковським стоїть складне завдання - спільно з МЗС, спільно зі всіма міністерствами та відомствами налагодити роботу так, щоб вона реально рухалась до поставленої мети - європейської інтеграції України, і результати такої роботи були очевидними.

Зокрема, Азаров поставив завдання "зробити все, щоб, як домовлявся президент з керівництвом Європейської комісії, ми в 2013 році реалізували безвізовий режим".

Також на порядку денному роботи першого віце-прем’єр-міністра стоять питання зони вільної торгівлі, зокрема парафування відповідної угоди та "величезна робота по ратифікації цієї угоди".

І нарешті - угода про політичну асоціацію, яка є "великим та серйозним документом, який визначає політику добросусідства з Європейським Союзом".

Азаров наголосив на необхідності адаптації нашого законодавства до норм ЄС.

За його словами, наразі ця робота ведеться дещо формально, прем’єр же поставив завдання зробити все, "щоб реально наші нормативні документи, закони відповідали за своїм змістом меті європейської інтеграції".

"Це величезний блок роботи, який потрібно щоденно вести", - підсумував Азаров.

При цьому він підкреслив, що Хорошковський також куруватиме всі питання, пов’язані з економікою та фінансами.

Окрім цього, на першого віце-прем’єр-міністра покладено обов’язки координації та вирішення всіх робочих питань взаємодії між міністерства та відомствами.

Азаров побажав Хорошковському успіхів у роботі, наголосивши, що він може розраховувати на підтримку - його особисту та всіх членів Кабінету Міністрів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування