У вівторок "регіонали" внесуть свого кандидата на пост омбудсмена

Вівторок, 28 лютого 2012, 10:48

Кандидатура уповноваженого уряду у справах Європейського суду з прав людини Валерії Лутковської буде офіційно внесена на пост омбудсмена.

Про це повідомила Лутковська на прес-конференції у вівторок в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"До мене звернулася група народних депутатів з фракції Партії регіонів ... офіційно внесуть мою кандидатуру - це відбудеться сьогодні", - повідомила вона.

"Пропозиція щодо висунення мене як кандидата на посаду ... відповідає моєму відношенню до життя, відповідає моєму сьогоднішньому професійному рівню, відповідає моєму розумінню, що таке права людини, і яким чином ці права людини повинні бути захищені в державі, яка називається правовою ", - заявила вона.

За словами Лутковської, саме тому вона погодилася з пропозицією народних депутатів Партії регіонів.

Вона вважає, що крім функцій розгляду скарг, у омбудсмена повинні бути функції контролю конкретних справ.

Серед головних функцій омбудсмена, Лутковська зазначила сприяння у вирішенні конфліктів, які виникають між конкретною людиною і представниками органів влади.

"Крім цього, це функції реформатора, бо власна діяльність омбудсмена має на меті за допомогою парламенту, за допомогою громадської думки, за допомогою власного авторитету зробити так, щоб конфліктні зони, які були виявлені, були вирішені якомога більш демократичним шляхом", - зазначила вона.

Лутковська наголосила, що має намір у випадку, якщо її оберуть омбудсменом, активно співпрацювати з громадськими організаціями.

Як відомо, раніше вже з'явилася інформація про те, що головним претендентом на пост обмудсмена є Лутковська.

Крім того, опозиція заявила про намір висунути на посаду омбудсманавнесла кандидатуру голови Української Гельсінської спілки з прав людини Євгена Захарова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...