Кабмін пропонує саджати за саморобні принти Євро-2012

Середа, 28 березня 2012, 10:20

За незаконне використання символіки Євро-2012 в Україні хочуть ввести безпрецедентні заходи відповідальності.

Це випливає із законопроекту "Про права інтелектуальної власності та репутації Об'єднання європейських футбольних асоціацій (UEFA)", внесеного на розгляд парламенту Кабінетом міністрів.

Законопроект пропонує встановити максимальний штраф за незаконне використання логотипів UEFA (наприклад "Євро-2012") в 85 тисяч гривень, тоді як Кодекс про адміністративні правопорушення передбачає максимальне покарання у 3,4 тисячі гривень.

За незаконне копіювання записів футбольних матчів і розповсюдження їх в інтернеті користувачі і власники ресурсів можуть бути позбавлені волі на строк до шести років (зараз п'ять років).

За незаконне використання словосполучення "Євро-2012" в доменному імені, розміщення рекламних банерів на сайтах з символікою чемпіонату або трансляції матчів в інтернеті власники сайтів, окрім штрафу, можуть позбутися ще домену та серверів.

Крім того, за трансляцію чемпіонату в громадських місцях без дозволу UEFA на екранах з діагоналлю більше 3 метрів пропонують позбавляти власників закладів волі на два роки (зараз відповідальність за ці дії не передбачена).

А водіїв за незаконне нанесення на автомобіль емблем чемпіонату або перевезення контрафактної продукції можуть позбавити прав на три місяці.

За словами віце-прем'єра Бориса Колесникова, вимоги до України, на основі яких було розроблено законопроект, UEFA висунула ще п'ять років тому.

"Це одна з обов'язкових умов проведення чемпіонату", - стверджує він.

"Комерсант-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування