Авакова звільнили в Італії, але про екстрадицію ще думають

Четвер, 12 квітня 2012, 13:39

Римський суд Італії відпустив екс-губернатора Харківщини Арсена Авакова з-під варти.

Про це з трибуни повідомив лідер фракції БЮТ Андрій Кожем'якін

"Тридцять хвилин тому в Італії був звільнений наш колега , керівник харківської парторганзіації Арсен Аваков", - сказав Кожем'якін.

Раніше на брифінгу депутат прогнозував, що "приблизно о 15 чи 16 годині дня рішення буде передано адвокату та дружині Авакова".

Кожем'якін, який був присутній на засіданні суду у вівторок, зауважив, що і сторона держобвинування і судді розуміли, що Аваков переслідується за політичними мотивами.

"Cуд прийняв усі документи, які ми направили від фракції і партії, я передав адвокату, а вона судді лист Тимошенко. Коли суддя почула цифри 365, вона почала посміхатися. Журналісти потім пояснили, що цю статті "сталінську" у Європі знають краще, ніж у нас в Україні", - сказав він.

Згодом адвокат Авакова Юрій Вишневецький повідомив, що у четвер суд виніс рішення лише щодо обрання Авакову запобіжного заходу на час розгляду питання екстрадиції.

"Як я розумію, таким чином суд встановив, що Аваков не буде переховуватися в період розгляду питання про його екстрадицію. Ніяких підстав думати, що Аваков буде переховуватися, немає", - сказав Вишневецький кореспонденту УНІАН.

При цьому він повідомив, що розгляд питання про екстрадицію Авакова до України триває.

"Судовий процес про екстрадицію продовжується. Сьогодні тільки було рішення про міру запобіжного заходу", - наголосив Вишневецький.

Адвокату невідомо, чи просив Аваков уряди якихось держав про надання політичного притулку.

Як відомо, Аваков був оголошений у міжнародний розшук і був затриманий в Італії.

У Генпрокуратурі наполягали на екстрадиції екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова з Італії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News