Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружина: Луценка заразили гепатитом у СІЗО

Четвер, 12 квітня 2012, 13:54

Дружина колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Ірина заявляє, що її чоловіка в СІЗО заразили вірусним гепатитом під час переливання крові.

Про це вона сказала на прес-конференції в Києві, пише УНІАН.

Луценко сказала, що це приховали від її чоловіка та від неї.

Вона поклала відповідальність на владу за те, що її чоловік помирає.

Луценко заявляє, що 19 вересня 2011 року в СІЗО були взяті аналізи крові, і в її чоловіка було виявлено вірусний гепатит TTV. Вона наголосила, що ця інформація була прихована від нього Державною пенітенціарною службою.

"У зв`язку з тим, що він відмовлявся здавати аналіз крові, йому дали дані обстеження, яке проходило 19 вересня 2011 року, де в СІЗО нишком були взяті аналізи крові на різні вірусні гепатити. У 10 випадках підтвердження немає, вірусний гепатит TTV виявлено", - повідомила Луценко.

"Знали вже тоді, який у нього був діагноз, просто приховували, вирішили нишком відвезти аналізи в лабораторію Міністерства оборони, і не сказали, що Луценко – у тебе гепатит..., написали, що все добре", - зазначила Луценко.

"Мій чоловік вмирає завдяки вам", - сказала вона, звертаючись до присутніх на прес-конференції лікарів ДПтС. Також вона зазначила, що лікарі в СІЗО часто не давали потрібних Луценку ліків по кілька днів.

Луценко заявила, що чоловіка не лікували 9 місяців, і розцінює цей факт як тортури.

Вона має намір звернеться до Генеральної прокуратури з цього приводу.

"Я подаватиму запит до ГПУ про навмисне ненадання медичної допомоги чоловікові. З понеділка я починаю свої дії", - заявила Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...