Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На місці зруйнованих кампанією Ахметова будинків розведуть розкопки

П'ятниця, 20 квітня 2012, 16:01

На будівельному майданчику на Андріївському узвозі, що належить компанії Ріната Ахметова, будуть вестися археологічні розкопки.

Про це йдеться в повідомленні компанії-забудовника Еста-Холдинг.

"Компанія інформує про початок підготовки майданчика для передачі археологам, які під керівництвом відомого українського фахівця Гліба Івакіна приступлять до розкопок з 1 червня 2012 рік", - сказано в ньому.

За даними компанії, в рамках підготовки майданчика буде вивезено будівельне сміття, "а також завершено демонтаж двох будівель споруджених у 70-ті роки, який був початий раніше".

"Адреси будівель - вул. Фролівська, 9-11. Роботи будуть проведені в максимально безпечному для Узвозу режимі під контролем громадськості і завершаться до 20 травня. Ще 2 будівлі, які є пам'ятками архітектури і розташовані за адресами вул. Боричів Тік, 41, 43/5, не будуть демонтуватися", - йдеться в повідомленні.

Генеральний директор Еста Холдинг Микола Нестеренко запевнив, що до отримання рекомендацій від незалежної громадського експертної ради "жодні нові будівельні роботи на ділянці проводитися не будуть".

"Ми не просимо всіх заспокоїтися і розійтися - ми просимо допомогти нам створити незалежну громадську експертну раду, яка буде визначати, що має з'явитися на місці колишньої фабрики Юність і контролювати реалізацію проекту зі створення культурного простору. І тут дуже важлива позиція киян, їхня активна участь", - сказав він.

Компанія також запускає сайт проекту арт-простору, на якому буде встановлена ​​веб-камера з будівельного майданчика.

Як відомо, в суботу, 21 квітня, на Михайлівській площі в Києві пройде мітинг проти руйнування Андріївського узвозу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування