Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛАЗАРЕНКО: Я НЕ МАЮ ВІДНОШЕННЯ ДО СМЕРТІ ЩЕРБАНЯ

Понеділок, 9 квітня 2012, 17:17

Екс-прем’єр-міністр України Павло Лазаренко заявляє, що не має жодного відношення до вбивства у 1996 році депутата Євгена Щербаня.

Про це йдеться в заяві Лазаренка від 7 квітня, поширеній 9 квітня його адвокатом Мариною Долгополою.

Екс-прем’єр, який відбуває покарання у США, переконаний, що посадовці Генпрокуратури "підготували та змусили підписати відверту брехню сина покійного Євгена Щербаня" Руслана.

"Я ніколи не зустрічався і не міг зустрічатись із Євгеном Щербанем у присутності будь-кого із його дітей, оскільки з вересня 1995 року до липня 1997 року я працював першим віце-прем`єром, а згодом прем`єр-міністром України, а отже всі мої пересування, контакти та зустрічі, особливо за межами столиці, були чітко регламентовані", - пояснює Лазаренко.

За його словами, кожна така поїздка "постійно супроводжувалася і фіксувалася" співробітниками Державної служби охорони, СБУ та МВС.

"Зустрічей з Щербанем, про які зараз з позиції начебто свідка взявся переповідати його син Руслан, ніколи не було і не могло бути, це легко перевірити. Чи може взагалі будь-яка серйозна людина при здоровому глузді уявити собі ділову зустріч або нараду прем`єр-міністра держави у присутності дітей?", - зазначає Лазаренко.

"Категорично стверджую, що я взагалі ніколи не мав жодних бізнесових стосунків з Щербанем, підкреслюю – жодних!", - запевняє він.

За словами екс-прем’єра, йому зрозуміло й відомо, хто і з якою метою змусив тепер Руслана Щербаня "говорити більш ніж абсурдні речі".

"Лише ніяк не можу собі уявити, як син дозволяє собі так безсоромно глумитися над пам‘яттю батька!?", - дивується Лазаренко.

"Руслан робить сьогодні заяви, які, по-перше, суперечать всьому сказаному ним особисто як учасником судового процесу у Луганському суді у 2002 році, а особливо всупереч тому, що заявляв з приводу своєї безпеки його батько Євген Щербань буквально напередодні своєї трагічної загибелі", - зазначає він.

Лазаренко радить Руслану Щербаню перечитати останнє інтерв’ю батька, дане наприкінці жовтня 1996 року журналістці газети "Бізнес-Донбас" Ользі Бурді, "де він однозначно спростовує наявність будь-якого конфлікту з тодішнім главою уряду й навпаки говорить про спроби деяких сил зіштовхнути між собою представників Донеччини та Дніпропетровщини".

"Руслан Щербань повинен знати, що я не маю жодного відношення до смерті його батька. Я хотів би закликати його та попросити бути гідною людиною, а не маріонеткою у руках тих осіб, які сьогодні, маніпулюючи його синівським статусом, так ганебно та невправно його використовують і згодом викинуть геть", - заявляє Лазаренко.

"Я не маю жодного відношення до зазначеного злочину", - наголошує він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
Усі новини...