Кримському спікеру не вистачає присутності Росії

П'ятниця, 8 червня 2012, 08:25

Голова Верховної Ради Криму, "регіонал" Володимир Константинов вважає, що російськомовне населення України перебуває в агресивному інформаційному середовищі.

Про це сказано у його виступі на україно-російському форумі "Взаємодія-2012", що відкрився 7 червня в Ялті (Крим) у рамках VI фестивалю "Велике російське слово".

"Російськомовне населення України все ще перебуває в агресивному інформаційному середовищі, що поступово руйнує на рівні масової свідомості нашу загальну історичну пам'ять і традиції", - заявив він.

На думку Константинова, необхідно знайти нові форми співробітництва українських і російських гуманітаріїв у проведенні спільних культурологічних акцій, святкуванні пам'ятних історичних дат, а також ювілеїв діячів мистецтва.

"Ми зобов'язані спільними зусиллями... повернути відносини між нашими народами на вищий рівень довіри. Росія має посилити свою освітню й культурну присутність не тільки в Криму. Ми чекаємо більш активної підтримки співвітчизників", - заявив він.

Крім того, кримський спікер вважає потрібним проводити в Україні та Росії стажування студентів обох країн, активізувати зустрічі викладачів навчальних закладів, істориків, членів творчих спілок.

Як повідомлялося, Рада Криму в лютому створила робочу групу з моніторингу виконання статей Конституцій України й Криму щодо забезпечення функціонування російської та інших національних мов у регіоні.

Константинов заявив тоді, що низка членів Кабінету Міністрів починають звертатися в органи влади Криму українською мовою і це дратує.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News