"Регіонали" планують внести двомовність у Конституцію

Вівторок, 3 липня 2012, 17:49

Провладні сили мають намір у рамках роботи Конституційної асамблеї розглянути питання можливої легалізації офіційної двомовності.

Про це заявив "регіонал" Вадим Колесніченко, коментуючи ухвалення в другому читанні закону про основи державної мовної політики, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Ми розуміємо, що це дозволить об'єднати Україну й забезпечити стабільне процвітання єдиної незалежної Української держави", - заявив він.

За словами Колесніченка, розгляд цієї ідеї в Конституційній асамблеї – наступний етап після ухвалення "мовного" законопроекту, співавтором якого він був.

Коментуючи зненацька ухвалений 3 липня законопроект про мови, Колесніченко заявив, що Партія регіонів виконала своє зобов’язання.

"Партія регіонів обіцяла реалізувати права людини на рідну мову, і ми виконали свою обіцянку", - сказав він.

Колесніченко також заявив, що цим законопроектом "ми підтвердили європейський вибір України й те, що в нас інтереси прав людини є пріоритетними".

"Уперше за 20 років незалежності нашої держави український народ одержав закон, ухвалення якого від нас вимагали інституції ООН, Європарламенту й Ради Європи", - сказав "регіонал".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування