Кличко вважає, що 5-10% його кандидатів не пройдуть "фільтр"

Понеділок, 30 липня 2012, 17:47

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко заявляє, що кандидатами у депутати від його партії не стануть ті, кого не схвалить громадськість.

Про це він заявив в інтерв'ю ТСН.ua, коментуючи оприлюднення списку ймовірних кандидатів у депутати від "Удару" в мажоритарних округах.

На думку, що у списку немає яскравих особистостей, Кличко зазначив, що по мажоритарних округах переважно йдуть голови місцевих організацій "Удару", а брати в нову партію "політиків зі старої обойми, які вже надокучили на телеекранах, було б дивно".

"Я впевнений, що ці люди ще зуміють себе проявити і доведуть, що вони насправді яскраві особистості. Головне, аби мажоритарні кандидати були добре відомі, в першу чергу, в своєму регіоні і мали там добру підтримку і хорошу репутацію", - сказав Кличко.

Він додав, що в "Ударі" з великою увагою ставляться до критичних зауважень.

"Це претенденти в кандидати... На наш погляд, на цих претендентах немає таких темних плям, які могли б скомпрометувати "Удар". Але, тим не менш, ми вирішили пропустити їх через фільтр громадськості, щоб люди дали їм оцінку. І на підставі всіх цих критичних зауважень ми будемо робити висновки", - сказав Кличко.

"Зараз у штабі ми уважно моніторимо всі матеріали в ЗМІ, всі відгуки громадськості щодо наших претендентів і, думаю, 5-10% тих, хто не пройшов фільтр підтримки, кандидатами не стануть", - зізнався він.

Кличко також наголосив, що "всі кандидати "Удару" публічно присягнуть дотримуватися партійної програми і не зрадити виборця, працювати у нашій фракції, інакше вони мають скласти мандат".

Коментуючи інформацію про те, що у списку "Удару" буде неоднозначна фігура – екс-мер Одеси Едуард Гурвіц, лідер партії зазначив: "У будь-якої людини можна знайти і негатив, і позитив. На будь-яку людину можна при бажанні навісити ярлики".

"Ми дивимося на три ключові чинники – це бажання інвестувати сили, час, енергію для того щоб в країні відбулися зміни. Друге, це професіоналізм. І найголовніше, моральні якості. Якщо ці три якості у людини є, то ми розглядаємо можливість його присутності в наших лавах, в нашій політичній силі. Також надзвичайно важливо, чи є у політика підтримка в його регіоні, серед його виборців", - зазначив Кличко.

"Якщо ми говоримо про Гурвіца (хоча всі відповіді на присутність будь-кого у списку дасть тільки з'їзд), то до нього теж будуть застосовані ці три критерії", - сказав він.

Водночас, Кличко заперечив, що серед мажоритарників "Удару" буде соціаліст Євген Філіндаш: "Наша політична сила не висуватиме його в кандидати".

Лідер "Удару" зазначив, що виборчий штаб партії очолює Віталій Ковальчук.

"Послугами політтехнологів ми користуємося, але це більшою мірою консультаційні послуги", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News