Колесніков розколовся, що на Євро витратили в 5 разів більше, ніж отримали

Середа, 4 липня 2012, 14:15

На організацію "Євро-2012" в Україні було витрачено близько 5 мільярдів доларів, а повернулося в казну близько 1 мільярда доларів.

Про це розповів віце-прем’єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков у інтерв’ю італійському виданню "Il Sole 24 Ore", текст якого наводить інформаційний центр "Україна-2012".

Він зазначив, що на чемпіонат Європи, за попередніми підрахунками, прибули 1,8 мільйона осіб.

"Враховуючи, що під час перебування в Україні одна людина в середньому витратила $400, плюс інші різні доходи, на даний момент можна сказати, що захід повернув витрати в розмірі мільярда доларів", - сказав Колесніков. 

Він також запевнив, що інформація про державні інвестиції у розмірі 6,5 мільярдів доларів на чемпіонат перебільшена. 

"Загальна вартість витрат склала близько 5 мільярдів доларів", - сказав віце-прем’єр. 

"Найбільше коштів пішло на будівництво доріг. Від 800 до 850 мільйонів доларів було направлено на зведення стадіонів. Два з них побудовані з нуля, а найбільших витрат потребувала реконструкція стадіону в Києві", - зазначив він. 

"Також всього за 18 місяців ми побудували чотири аеропорти, які відповідають найвищим світовим стандартам. В Києві ми добудували злітно-посадкову смугу і новий термінал", - додав Колесніков.

50 мільйонів євро, за його словами, "були спрямовані на операційні витрати, серед яких - перекладачі, підбір і підготовка обслуговуючого персоналу". 

Колесніков також розповів, що, за підрахунками, було продано 700 тисяч квитків на матчі. "Фактично, всі доступні квитки були продані. Крім цього, 1500 квитків були передані спонсорам, але це від нас не залежало", - сказав він. 

Те, що за кілька годин до матчів на вулицях стояло чимало людей, які продавали квитки, Колесніков прокоментував так: "Їх було не багато. І мова йде, перш за все, про вболівальників, які купили квитки, сподіваючись, що їх команда потрапить до фіналу. А потім вирішили продати їх". 

Віце-прем’єр також наголосив, що проблем з расизмом в Україні ніколи не було.

Він відзначив, що, крім організації, українці самостійно допомагали іноземним гостям.

"Ми продемонстрували свою здатність організувати третю за масштабом спортивну подію після Олімпіади та чемпіонату світу з футболу", - сказав він. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News