Комісія з моралі теж незадоволена "мовним" законом

Четвер, 2 серпня 2012, 17:16

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі закликає Віктора Януковича застосувати право вето до закону про мовну політику.

Про це йдеться в повідомленні комісії.

"Звертаємося до президента України не допустити підписання закону, який суперечить національним інтересам Українського народу, загрожує громадянському миру, злагоді, стабільності в Україні ...", - цитується в повідомленні заява голови комісії Василя Костицького.

На його думку, мовний закон породжує сепаратистські настрої, суперечить інтересам національної безпеки України та ставить під загрозу збереження соборності України, її незалежності та демократичних принципів розвитку.

За словами Костицького, прийнятий закон містить ряд норм, що суперечать Конституції, зокрема статтям 6, 8, 10, 156, 157.

Його прийняття, як вважає заслужений юрист Костицький, відбувалося з порушенням як Конституції, так і закону про регламент Ради.

А реалізація зазначеного документа призведе до обмеження мовних прав українців, витіснення української мови з усіх сфер суспільного життя.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News