Мельниченко намагався виторгувати у Тимошенко місце в списку і гроші

Понеділок, 17 вересня 2012, 12:51

Екс-майор Микола Мельниченко просив фінансової підтримки та місце у списку партії "Батьківщина" в обмін на свідчення проти Леоніда Кучми та Миколи Азарова.

По це заявив один з лідерів опозиції Олександр Турчинов, коментуючи заяву Мельниченка щодо причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня.

За його словами, такі заяви є "підтвердженням того, що всі справи проти Тимиошенко фабрикувалися у кабінеті президента".

Турчинов розповів, що на початку цього року Мельниченко вийшов на зв'язок з родиною Тимошенко та передав їм листа, у якому зазначив, що Кучма дав вказівку Миколі Азарову "знищити" її.

 

 

"Також була дана вказівка Генпрокурору Потебеньку – порушити кримінальну справу з будь-якого приводу. Кучма постійно вимагав виконання своїх вказівок", - йшлося у листі Мельниченка, який процитував Турчинов.

Також, за словами Турчинова, Мельниченко передав документи з Генеральної прокуратури, у яких ішлося про прохання до США допитати екс-майора як свідка у справі Щербаня.

"Екс-майор попросив фінансової підтримки, включення до списку "Батьківщини" і сказав, що в нього є матеріали, які підтверджують замовний характер справи Щербаня", - повідомив журналістам Турчинов.

Він додав, що Мельниченко висловив готовність надати відповідні свідчення.

За словами Турчинова, родина Тимошенко відмовилася платити за свідчення.

"Комерціалізація підходів Мельниченка призвела до того, що він почав співпрацювати з ГПУ", - сказав він, додавши, що свідчення екс-майора не мають до справи жодного відношення і "це ознака повного фіаско цієї справи".

Раніше на своїй сторінці у Facebook Мельниченко написав, що має записи розмов, на яких різні особи вказують на те, що замовником убивства Щербаня був Павло Лазаренко, а серед осіб, які платили за скоєння вбивства, була зокрема і екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування