Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські ЗМІ протестують проти закону про наклеп

Вівторок, 25 вересня 2012, 08:39

У вівторок в інтернеті стартувала акція протесту проти "регіонального" законопроекту про наклеп, який Верховна Рада прийняла в першому читанні.

Акцію підтримують інтернет-видання "Українська правда", Корреспондент.net, інформаційні агентства "Інтерфакс-Україна","УНІАН", "ЛігаБізнесІнформ", "Українські новини", газети "Комсомольськая правда в Украине", "День" сайт Сегодня.ua, телеканали ТВі та 5 канал, "Телекритика", "Левый берег", "Дзеркало тижня", "Цензор.нет", "Остров", "Главком" та інші.

Станом на 13:45 вже більше тридцяти всеукраїнських і регіональних ЗМІ підтримали дану акцію.

Окрім того, вперше у своїй історії журнал Корреспондент вийде в четвер з білою обкладинкою на знак протесту проти законопроекту.

Так виглядатиме черговий номер журналу

"Ми впевнені, що цей законопроект, запропонований представником Партії регіонів Віталієм Журавським і вже підтриманий у першому читанні Партією регіонів, Комуністичною партією та Народною партією, знищить свободу висловлювань в країні, оскільки змусить багатьох журналістів відмовитися від будь-якої критики влади, яка може бути згодом названа наклепом", - пояснюють у виданні.

Цей закон стосується не лише журналістів, але й усіх громадян, і є загрозою для всього громадянського суспільства.

 

"Бо до наклепів можуть віднести будь-яке публічне висловлювання або коментар у ЗМІ, якщо суд вирішить, що воно може завдати шкоди честі та гідності людини. Цей закон є загрозою для всього громадянського суспільства", - наголошується у спільній заяві журналістів.

"Ми протестуємо проти законопроекту, який вводить покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до п’яти років за наклеп", - сказано у спільній заяві.

ЗМІ закликають людей захистити своє право на інформацію і сказати "НІ закону про наклеп".

Також журналісти закликають людей звернутися до депутатів, які проголосували за цей закон і запитати "чому вони це зробили".

"Ви також можете зателефонувати або написати листа в центральний офіс Партії регіонів і в Адміністрацію Президента та дізнатися, навіщо регіонали голосували за законопроект, і що про нього думає Президент", - сказано в повідомленні.

 

Адреси і телефони, взяті з відкритих джерел, ви можете дізнатися тут.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування