Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніченко вже не пам’ятає, за що тягає по судах Винничука

Четвер, 27 вересня 2012, 11:05

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко уже не пам’ятає, за що саме подав до суду на письменника Юрія Винничука.

Як сказав Колесніченко "Коментарям", у своєму позові він не вимагає від Винничука матеріальної компенсації.

"Я хочу, щоб ця людина вибачилася і більше не брехала, а якщо не вибачиться і не перестане брехати, то для мене він як представник української інтелігенції перестане існувати", - заявив він.

"Я на цих компенсаціях палац не побудую. Для мене важливим є моральне задоволення, що я допоміг йому подивитися на себе з боку. Якщо зізнається, значить, він – людина, не зізнається – копійки щербатої він не вартий", - додав політик.

При цьому Колесніченко додав, що вже не пам’ятає, чим конкретно він був ображений.

"На блозі "Української правди" десь в січні або лютому він щось бовкнув на мою адресу. Я почекав, дав коментарі, бачу - він не змінює своєї точки зору. Я і запропонував йому в суді довести, що те, що він поширює, є правдою", - сказав депутат.

"Суть і деталі вже не пам’ятаю, тому, що для мене не це головне, у мене вистачає різного бруду, який на мене виливають. Вибірково, коли у мене з’являється настрій, я визначаю цих людей до суду, щоб вони у суді доводили, що вони є дійсно порядними людьми", - додав "регіонал".

Зазначимо, що у Юрія Винничука немає блогу на "Українській правді".

Сам письменник раніше припустив, що Колесніченко позивається через його статті на "ТСН" та у "Пост-Поступі".

"Чим же ж я, прости Господи, міг образити Колесніченка, якщо у моїх статтях я писав лише про Вадіка Калєснічєнка – провокатора і брехуна. І ніколи жодним словом не міг образити таку поважну персону як Вадим Колесніченко", - зазначив Винничук у середу, отримавши постанову київського суду про передачу позову Колесніченка до львівського суду.

На початку року Винничук потрапив у історію через вірш "Убий п ... са", прочитаний ним під час "Ночі еротичної поезії" у Львові.

Тоді депутат Леонід Грач звернувся до Генпрокуратури з обвинуваченнями на адресу письменника у поширенні порнографії та закликах до насильства. ГПУ звернулася за експертною думкою до Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, однак та відповіла, що не даватиме оцінку віршу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...