Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політтехнолог Павловський визнав авторство "темників"

Понеділок, 3 вересня 2012, 11:42

Російський політтехнолог Гліб Павловський визнав, що темники 2003-2004 придумав він і Марат Гельман.

Так політтехнолог відреагував на новину про те, що Віктор Медведчук судиться з виданням "Тиждень", яке назвав його "ідеологом темників".

"Чого судитися, коли темники придумали ми з Маратом Гельман (і.. дехто ще, хто не стане тепер захищати своє авторство))), узявши за взірець - внутрішню зведення новин "Радіо Свобода" мюнхенського періоду - директивну для нацредакцій", - написав він у своєму Facebook.

"У 1990 ідея м'якого, але безпощадного "управління медіаполем зачарувала мене своєю простотою. У Мюнхені мені подарували кілька їх зведень-темників; я доповідав про концепт правлінню інформаційного кооперативу" Факт "- на захоплення його голови!", - додав політтехнолог.

Як відомо, Солом'янський районний суд Києва визнав, що журнал "Український тиждень" оббрехав екс-главу адміністрації Кучми Віктора Медведчука.

Суд зобов'язав журнал опублікувати спростування п'яти положень і заявити, що написане "не відповідає дійсності, і ця інформація завдає шкоди особистій честі і гідності" Медведчука.

Зокрема, спростування вимагають положення, що зображують Медведчука як "ідеолога темників" і "батька темників в українській медіа", твердження, що Медведчук був "сином репресованих (батьків), які співпрацювали з нацистами (під час Другої світової війни)".

Крім того, спростування вимагає заяву про те, що екс-глава адміністрації Кучми "інформатор радянських правоохоронних органів", що його ім'я асоціюється з "ув'язненням Василя Стуса - виступав проти тоталітаризму", а також поширення "абсурдних і помилкових чуток про жорстоке побиття Медведчука Віктором Януковичем ".

Як відомо, Павловський і Гельман працювали політтехнологами на українських виборах у 2004 році, консультували адміністрацію президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...