Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВАСУ повернув Яценюку позов до Януковича і просить забрати коробки

П'ятниця, 7 вересня 2012, 17:43

Вищий адміністративний суд України повернув депутату Арсенію Яценюку позовну заяву до президента Віктора Януковича про визнання протиправними дій останнього.

Про це йдеться в заяві прес-служби ВАСУ

"7 вересня 2012 року суддя ВАСУ Олексієнко М.М. виніс ухвалу, якою позовну заяву Яценюка А.П. до президента України про визнання дій протиправними повернув позивачу", - інформує суд.

Як зазначається в ухвалі суду, у поданій заяві не викладено обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, та не надано доказів на підтвердження цих обставин.

Разом із тим, у Вищому адмінсуді переймаються належним збереженням тисяч заяв громадян, які приєдналися до позову Яценюка.

 

У ВАСУ зазначають, що 6 вересня до нього "надійшло більше 200 коробок із заявами громадян", які просять долучити їх до участі у справі за позовом Яценюка до Януковича "у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача".

"Коробки із заявами розвантажили у холі під’їзду №1 Вищого адміністративного суду України, зваливши їх біля вхідних дверей. Жодних супровідних документів до наданих коробок із заявами або описів вмісту коробок не надавалося", - зазначається в повідомленні.

"В ніч з 6-го на 7-ме вересня коробки залишалися стояти у холі суду", - додається у ньому.

Прес-служба наголошує, що з юридичної точки зору Вищий адмінсуд України "не може взяти на себе відповідальності за збереження коробок з заявами, оскільки офіційно ці документи не були ані долучені до справи, ані навіть зареєстровані канцелярією суду".

"Адміністрація суду закликає зацікавлених осіб організувати транспортування коробок із заявами з приміщення ВАСУ", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 20 серпня Яценюк звернувся до Вищого адміністративного суду України з адміністративним позовом до президента про визнання дій протиправними.

23 серпня ВАСУ своєю ухвалою залишив позовну заяву без руху, вказавши на її невідповідність положенням статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України та надав строк для усунення зазначених в ухвалі суду недоліків до 7 вересня.

6 вересня Яценюк подав до ВАСУ додаткове пояснення до адміністративного позову про визнання дій президента протиправними, а разом із ним – звернення громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:35
ФОТОЖінка намагалася продати за мільйон свого 2-річного сина
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
У Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
Усі новини...