Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підрядник пояснив, чому камери на дільницях обійшлися в мільярд

Четвер, 11 жовтня 2012, 14:56

Відеокамери для спостереження за виборами коштували близько 200 млн. грн., а більше половини коштів на впровадження системи відеоспостереження витратять на послуги телеком-операторів.

Про це заявив технічний фахівець компанії Sitronics Владислав Нам під час презентації роботи системи відеоспостереження, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Загальна вартість проекту оцінюється у 993,6 млн. грн., які виділяються з державного бюджету. Водночас, вартість устаткування, яке буде встановлене на 32 тисячах дільниць, складе приблизно 200 млн. грн.

На запитання, на що будуть використані інші кошти, Нам відповів: "Устаткування – це тільки вершина айсберга. Насправді айсберг величезний, і дев'ять десятих його приховано під поверхнею".

"Більше половини бюджету становлять послуги телеком-операторів для того, щоб забезпечити трансляцію зображення. Вартість організації каналів зв’язку дуже висока".

За його словами, фіксованим дротовим зв’язком в Україні обладнані лише близько 40% дільниць, а на інші необхідно розгортати точки бездротового зв’язку різних стандартів.

Крім того, компанія Sitronics наймала сотні фахівців, які заливали програмне забезпечення на ноутбуки з програмно-апаратних комплексів. 

Нам також розповів, що національний оператор зв’язку "Укртелеком" зберігатиме відео процесу голосування на парламентських виборах протягом року на своєму сервері, повідомляють "Коментарі".

Він зазначив, що відеотрансляція з дільниць буде вестися протягом усього часу голосування, а під час підрахунку голосів камери будуть записувати те, що відбувається, але не будуть транслювати це відео в інтернет.

"Усі дані, записані з веб-камер у виборчих дільницях, будуть зберігатися на сервері в "Укртелекомі", для чого на кожну виборчу дільницю буде виділено 320 гігабайт пам'яті. Ці записи будуть зберігатися протягом року після виборів", - зазначив Нам.

Як відомо, 17 жовтня системи відеоспостереження на виборчих дільницях почнуть працювати в дослідно-промисловому режимі експлуатації. Sitronics – генпідрядник впровадження систем відеомоніторингу за виборами.

За словами гендиректора Sitronics Катерини Чалої, вартість відеонабору становить 7128 грн.

У програмно-апаратні комплекси, які ставляться на дільницях, входять ноутбук НР Pro Book 4540 s 15.6, камера Logitech C310, USB-подовжувач, мережевий подовжувач Defender, металева шафа з замком, тросик безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...