Amnesty International: жодний кандидат не хоче братися за міліцію

Вівторок, 16 жовтня 2012, 23:21

Українські парламентарі мають публічно взяти на себе зобов’язання вирішити проблему зловживання працівників міліції в Україні.

Про це йдеться у заяві міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

В організації нагадали, що рік тому була оприлюднена доповідь Amnesty International "За відсутності складу злочину: Ціна безкарності працівників правоохоронних органів в Україні".

"Огляд програм усіх основних партій, що беруть участь у виборах, показує, що жодна з них не висунула конкретних пропозицій щодо розслідування та покарання міліцейської злочинності в Україні", - звертають увагу правозахисники.

Організація відзначає широке розповсюдження і системний характер зловживань міліції в Україні, посилений діями прокурорів, які відмовляються розслідувати скарги на своїх колег із міліції, і закликає негайно створити незалежний та ефективний орган розслідування порушень прав людини з боку співробітників правоохоронних органів.

"Amnesty International продовжує отримувати повідомлення про катування та інші види жорстокого поводження від тих, хто страждає від рук міліції", - повідомляє прес-служба організації.

У п’ятницю організація має намір передати до адміністрації президента понад 25 тисяч підписів під закликом створити незалежний механізм розслідування зловживань міліції.

Передача буде супроводжуватись візуальною демонстрацією того, як ув’язнені у клітці жертви міліції можуть бути захищені за допомогою такого механізму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування