Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу дніпропетровських "терористів" передали до суду. Ті скаржаться до Європи

Середа, 24 жовтня 2012, 14:53

Слідство у справі про квітневі теракти в Дніпропетровську завершено, справу направлено до Вищого спеціалізованого суду України.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Віктор Войцишен, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Справа завершено і направлено до Вищого спеціалізованого суду", - сказав він на прес-конференції в Дніпропетровську в середу.

27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (в тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані.

Слідчі СБУ розслідували кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримані двоє підозрюваних, які нібито вимагали $ 4,5 млн, в іншому випадку обіцяли продовжити вчинення вибухів.

1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб.

Тим часом, адвокатами одного з обвинувачених Дмитра Реви 16 жовтня була направлена ​​скарга до Європейського суду з прав людини.

У своїй скарзі адвокати вказують на порушення таких статей Конвенції:

- Пункт 1 ст. 5 Європейської Конвенції з прав людини. Позбавлення волі було проведено не у відповідності з процедурою, встановленою законом.

- Пункт 2 статті 5 Конвенції. При арешті Рева не був негайно проінформований зрозумілою мовою про підстави арешту і про будь-які звинуваченнях по ньому.

- Пункт 3 стаття 5 Конвенції - право на судовий розгляд протягом розумного строку, а також звільнення з-під варти до початку судового розгляду.

- Пункт 4 статті 5 Конвенції, порушено право на належний перегляд питання про законність перегляду питання про законність утримання під вартою апеляційним судом.

Крім того адвокати Реви подали в суд на Перший національний за фільм "Пекельне пекло", який до суду обвинувачених назвав винними.

Як відомо, після виходу фільму троє з обвинувачених - Віктор Сукачов, Дмитро Рева і Лев Просвірнін оголосили голодування на знак протесту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...