Батьківщина сподівається, що Мельниченко допоможе зі справою проти Януковича

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 09:23

У "Батьківщині" сподіваються, що Генпрокуратура порушить справи проти Віктора Януковича і Миколи Азарова на основі свідчень екс-майора Миколи Мельниченка.

Про це йдеться у заяві Батьківщини, поширеній у п'ятницю вранці.

У своїй заяві Батьківщина наголошує, що Генпрокуратура "фабрикує" чергову кримінальну справу проти Юлії Тимошенко на підставах свідчень екс-майора Микола Мельниченка.

"Громадянин Мельниченко неодноразово публічно та особисто заявляв про те, що в його записах немає жодного компромату на Юлію Тимошенко. Одна з таких заяв була зроблена ним ще у 2005 році", - нагадали в заяві.

"Також в своєму нотаріально завіреному листі від 4 липня 2012 року Микола Мельниченко констатував, що під час записів розмов Кучми він особисто чув про те, як Кучма давав вказівки Азарову та Потебеньку знищити Юлію Тимошенко і відкрити проти неї кримінальні справи", - підкреслює Батьківщина.

"Більше того, Мельниченко висловив готовність надати свідчення та, за необхідності, виступити в суді на захист Юлії Тимошенко", - додали в документі.

"Водночас, екс-майор в своїх заявах неодноразово відзначав, що він володіє доказами злочинів, вчинених першими особами держави – Віктором Януковичем та Миколою Азаровим", - наголошує Батьківщина.

Також у документі нагадали про заяви Мельниченка, що "він чув аудіозапис, на якому голос, схожий на чинного президента Януковича, погрожував йому вбивством".

"Враховуючи це, ми сподіваємося, що Генеральна прокуратура України також порушить кримінальні справи проти Януковича та Азарова на основі свідчень та заяв Миколи Мельниченка", - наголосили в заяві. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування