Заступник глави ЦВК хоче направити протоколи 132 округу на експертизу

Субота, 3 листопада 2012, 17:47

Протоколи ОВК № 132 в Первомайську необхідно направити на експертизу для встановлення істини.

Таку думку висловила заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна на брифінгу в ЦВК в суботу, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми можемо абсолютно обґрунтовано говорити про те, і основою для таких тверджень є наявність протоколів з мокрими печатками та живими підписами членів дільничних виборчих комісій, які свідчать про різні результати, і ці результати абсолютно розрізняються", - сказала Усенко-Чорна.

При цьому вона підкреслила, що за даними опозиції на окрузі № 132 перемагає їх представник, а згідно бюлетенями, які надійшли і в даний час оформлюються в ЦВК, перемога в іншого кандидата.

"Цікаво, що такі протоколи з'явилися вже після того, як бюлетені переночували в окружній виборчій комісії" - підкреслила вона.

"Я думаю, що повинні бути піддані експертизі протоколи з мокрими печатками", - заявила вона.

Усенко-Чорна вважає найбільш вірогідним, що ЦВК може прийняти рішення про направлення в Генпрокуратуру матеріалів щодо спірних округів.

Як повідомлялося, голова ОВК № 132 Василь Микитюк і ряд членів цієї комісії привезли ввечері до ЦВК протоколи дільничних комісій округу за результатами голосування 28 жовтня. В даний час йде процес оформлення документів, після чого голова комісії повинен особисто оголосити результати голосування на засіданні в ЦВК.

У той же час, ряд членів окружкому 132 в Первомайську висловили здивування, що глава окружкому і частина членів комісії опинилися в Києві, оскільки на засіданні їх ніхто не уповноважував відвозити протоколи дільниць і підсумковий по округу до ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News