КОМПАРТІЇ ТАКИ ДАЛИ СТВОРИТИ ФРАКЦІЮ

Середа, 12 грудня 2012, 15:08

У Верховній Раді сформовано 5 фракцій,в тому числі і Компартії.

Про це оголосив головуючий Сергій Єфремов.

Було створено наступні фракції:

Партії регіонів – фракція ПР, кількість 210 народних депутатів. Голова фракції Олекснадр Єфремов. Перший заступник Михайло Чечетов, його заступники Бандуров, Воропаєв, Клюєв, Сергій Тігіпко та інші.

ВО Батьківщина. Кількість 99 депутатів. Голова фракції Арсеній Яценюк. Застипники Сергій Соболєв, В'ячеслав  Кириленко, Сергій Сас та інших.

УДАР. Кількість 42 депутати. Голова фракції Віталій Кличко. Заступник Віталій Ковальчук і Віктор Пинзеник.

Свобода. Кількість 37 депутатів. Голова Олег Тягнибок. Заступники Андрій Мохник, Руслан Кошулинський.

Компартія. 33 депутати. Голова фракції Петро Симоненко. Заступник Адам Мартинюк та Валентин Матвєєв. Мармазов не подав заяву, бо знаходиться на лікарняному, він ще не прийняв присягу.

Оголошення про створення фракції комуністів викликало обурення збоку опозиції.

Так представник УДАРу Валерій Карпунцов заявив: "Ви свідомо порушуєте норму закону, я б вас закликав за результатом процедурного обговорення приймати рішення, а не освячувати цим ділом беззаконня Верховної Ради. Це вчиняється злочин партія Комуністів не має права на фракцію".

Лідер Батьківщини Яценюк заявив, що згідно з 58 статтею фракція може бути створена якщо є кандидат-мажоритарник висунутий партією.

"Назвіть прізвище такого кандидата-мажоритарника. Тому комуністів як фракції немає дасть бог і партії такої не буде", - заявив Яценюк.

Пізніше комуніст Адам Мартинюк у відповідь на репліку Яценюка заявив, що його батько зробив кар'єру на кафедрі історії КПРС

"Я хотів би одного з депутатів, який тут просить Бога, що комуністи перестануть існувати, хотів би аби він звернувся до свого батька, який свою кар'єру зробив і сина виростив, будучи доцентом кафедри КПРС", - сказав Мартинюк.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування