Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін’юст: міжнародні юристи довели, що Тимошенко засуджена справедливо

Четвер, 13 грудня 2012, 10:23

Міністерство юстиції заявляє, що міжнародна юридична фірма "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP" не знайшла доказів політичної мотивації у вироку Юлії Тимошенко.

Як повідомляє прес-служба Мін’юсту, міністерство, відповідно до договору, отримало "незалежний звіт" цієї компанії щодо правового дослідження справи Тимошенко стосовно перевищення нею службових повноважень при укладенні газових контрактів із Росією.

"Звіт дає аргументовані відповіді на критику тих, хто ставив під сумнів весь процес та вирок", - сказано в повідомленні відомства.

Через увагу міжнародної спільноти до справи Тимошенко та претензії до політичної мотивації справи і порушення прав екс-прем’єра Мін’юст замовив міжнародній юридичній фірмі аналіз цієї справи з огляду на правові документи – і тепер публікує його результати.

"Доповідь (компанії) свідчить про те, що Юлія Тимошенко безпідставно стверджує про політичну мотивацію у цій справі й не надає жодних фактів, які могли б стати причиною для скасування її вироку відповідно до європейських чи американських стандартів", - повідомляє міністерство.

"У доповіді також відмічено, що поведінка Тимошенко у суді була б неприйнятною в інших країнах й, швидше за все, це мало б наслідком рішення про неповагу до суду", - додає відомство.

У звіті "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP", наголошує Мін’юст, "показано, як Тимошенко перевищила свої повноваження й скоїла злочин:

1) підготувала директиви, в яких викладались умови, про які вона домовилась з прем’єр-міністром Російської Федерації;

2) дала доручення керівнику НАК "Нафтогаз України" підписати угоду з "Газпромом" без її схвалення Кабінетом міністрів України, погрожуючи звільнити його в разі відмови підписати зазначену угоду;

3) ввела в оману керівника НАК "Нафтогаз України", надавши йому офіційний документ з її підписом й печаткою Кабінету міністрів України, не зважаючи на те, що Кабінет міністрів України не затверджував цей документ під назвою "директиви".

За даними Мін’юсту, "навіть у випадках, коли доповідь "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP" ставить під сумнів деякі процесуальні рішення суду, відзначається, що ці рішення ухвалювались з огляду на дії підсудної, спрямовані на перешкоджання або зупинку роботи суду".

"Суд прийшов до висновку, що дії Тимошенко спричинили суттєву шкоду, оскільки громадяни України, внаслідок укладеного договору, платять найвищу ціну за газ у Європі. У цьому сенсі, кожен громадянин України є жертвою цього злочину", - зазначає міністерство.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...