Регіонал хоче заборонити "жида" і "хохла"

П'ятниця, 21 грудня 2012, 16:11

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко хоче заборонити використання образливих висловлювань "жид", "хохол", "москаль" та ін.

Відповідний проект постанови "Про заборону мови ворожнечі і висловлювань, що принижують людську гідність" він зареєстрував у парламенті 21 грудня, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Згідно з пояснювальною запискою, постанова винесена на розгляд Верховної Ради з метою забезпечення прав і свобод людини й громадянина, удосконалення антидискримінаційного законодавства.

Зокрема пропонується заборонити використання мови ворожнечі й висловлювань, що принижують людську гідність ("жид", "хохол", "москаль" та ін.) в органах державної влади, установах і організаціях, на підприємствах, в установах освіти, науки, культури.

Причиною прийняття такого рішення є те, що вживання таких висловлювань призводить до "наростання напруги за етнічною, мовною та іншими ознаками в українському суспільстві, що є вкрай небезпечним для його існування".

Як відомо, у листопаді член політради ВО "Свобода", четвертий номер їх списку і одне із телевізійних облич партії Ігор Мірошниченко назвав американську акторку Мілу Куніс "жидівкою".

Після цього президент Української ради єврейських жінок, головред сайту "Київ єврейський" Елеонора Гройсман попросила представників партії "ВО "Свобода" не називати євреїв "жидами", оскільки  це слово їх ображає.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування