Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати таки хочуть скасувати заборону на куріння в кафе

П'ятниця, 1 лютого 2013, 13:56

В українських ресторанах і кафе знову можуть дозволити курити, але в спеціально відведених місцях.

Відповідний законопроект, спрямований на відновлення прав курців, про внесення змін до закону зареєстрував у парламенті позафракційний депутат Лев Миримський, повідомляє прес-служба.

Повна заборона на куріння, за пропозицією автора, повинна стосуватися закладів державної й комунальної форми власності.

У той же час, приватні ресторани, бари й кафе можуть бути повністю або частково орієнтовані на обслуговування курців. Те ж саме стосується й сигарних клубів.

"У випадку якщо суб'єкт господарської діяльності надає ресторанні послуги й організовує дозвілля винятково для курців, при його вході повинна бути розміщена інформація: "Обережно. Дозволяємо курити. Куріння шкодить вашому здоров'ю!", - повідомляє прес-служба нардепа.

Якщо ж розважальний заклад не обмежує коло відвідувачів, він повинен мати окреме приміщення для курців, оснащене витяжною вентиляцією й не суміжне із приміщенням головного входу.

"Не можна курити в ліфтах, на дитячих майданчиках і так далі. Це логічно й справедливо. Не розумію, чому в кафе не можна? Люди приходять у кафе, щоб розслабитися, провести час, поїсти, випити кави й покурити. Позбавляти людей вибору — це в якомусь значенні однаково, що руйнувати основи демократичної культури", - упевнений Миримський.

"А що, коли вегетаріанці почнуть друкувати страшні графічні зображення з розчленованими трупами тварин на ковбасі?" – додав він.

У пояснювальній записці автор відзначає, що в Україні немає абсолютної заборони на обіг тютюнових виробів і їх вживання. При цьому держава поповнює бюджет за рахунок надходжень від акцизного збору.

"У таких умовах, переслідування й обмеження прав на дозвілля й відпочинок курців, які не порушують прав інших на чисте повітря, є не тільки неетичними з боку держави, але такими, що й порушують конституційні принципи", - переконаний нардеп.

При цьому зміни в закон не скасовують адміністративного покарання у вигляді штрафів за паління в громадських місцях.

Як відомо, 13 червня 2012 року Віктор Янукович підписав закон про заборону куріння у громадських місцях. Однак уже в червні регіонал Олег Надоша вніс на розгляд ВР проект закону про внесення змін до Закону про заборону куріння, в якому пропонує дозволити куріння у місцях громадського харчування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування