"Регіонал" пропонує знову дозволити курити в кафе

Понеділок, 25 червня 2012, 18:27

Народний депутат Олег Надоша (фракція ПР) вніс на розгляд ВР проект закону про внесення змін до Закону про заборону куріння, в якому пропонує дозволити куріння у місцях громадського харчування.

Даним законопроектом передбачено зняти заборону на куріння у закладах громадського харчування.

Проектом закону, зареєстрованим у Верховній Раді, запропоновано із статті 13 вилучити формулювання, що забороняє куріння у закладах громадського харчування.

Також у цій статті пропонується ввести норму, яка зобов’язує у закладах громадського харчування відводити не менше 30% площі торгових залів для обслуговування осіб, які не курять.

Окрім цього, пропонується зобов’язати власників закладів громадського харчування або їхніх представників створювати у приміщеннях спеціально обладнані місця для куріння.

"Практика введення повної заборони куріння у закладах громадського харчування може призвести до спротиву збоку курців, які втрачають право на самовираження та задоволення своїх звичок. Отже шлях заборони куріння – це шлях, що загострює конфлікт між людиною та Державою," - вважає Надоша.

Крім того, передбачається за невиконання положень статті 13 встановити штраф у розмірі від 1 тисячі до 10 тисяч гривень.

Як відомо, 13 червня Віктор Янукович підписав закон про заборону куріння у громадських місцях.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News