Тюремники звинувачують Тимошенко у провокаціях

Середа, 13 лютого 2013, 14:10

Державна пенітенціарна служба заявляє, що Юлія Тимошенко не просила керівництво Качанівської колонії, щоб її поінформували про час та спосіб вивезення до Києва для участі у судовому засіданні.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДПтС.

Служба заявляє, що 12 лютого Тимошенко "неодноразово знайомили з викликом до суду", однак засуджена "жодного разу не виказала бажання їхати, а навпаки спілкувалася з представницями колонії у грубій форму та категорично заявляла про своє небажання бути етапованою до Києва для участі у допиті свідка (про це свідчать опубліковані раніше документи)".

"Суд запрошував її для цього вже двічі (і перший і другий раз їй було запропоновано етапування у встановленому порядку)", - заявляє ДПтС.

У заявах та діях Тимошенко відомство "вбачає намагання в черговий раз обмовити державну пенітенціарну службу та ввести в оману громадськість щодо справжніх її намірів та дій".

"Складається враження, що засуджена умисно інформує своїх адвокатів про одне, а співробітників пенітенціарної служби про інше, з метою озвучення безпідставних звинувачень у подальшому", - заявляє ДПтС.

Служба також нагадує, що соратники та захисники засудженої заявляли про свої наміри не допустити вивезення Тимошенко з лікарні.

"Складається враження, що своєю поведінкою засуджена Тимошенко намагається змусити пенітенціарну службу начебто організувати її етапування проти її волі, щоб, як це вже одного разу було, у подальшому, голослівно звинуватити ДПтС у застосуванні сили", - заявляє відомство з виконання покарань.

ДПтС запевняє, що служба "діє чітко в рамках вимог чинного законодавча і не збирається порушувати їх через провокації засудженої".

У свою чергу, захисник екс-прем’єра Сергій Сас заявив, що Тимошенко не відмовлялася від участі у судовому засіданні, ще й просила керівництво колонії повідомити їй про час етапування до Києва.

"Вчора до Юлії Володимирівни неодноразово заходило керівництво колонії з вимогою підписати документи "про відмову". Проте вона не тільки не підписала, а й попросила заступника начальника Качанівської колонії завчасно їй повідомити, чи буде виконуватися рішення суду про етапування до Києва, аби вона встигла зібрати речі", - цитує Саса прес-служба "Батьківщини".

За його словами, Тимошенко також просила вказати і термін її перебування у Києві, проте "відповіді з цього приводу не отримала".

Раніше "Батьківщина" оприлюднила копію заяви Тимошенко, написану від руки, про те, що вона не відмовлялася від участі у судовому засіданні й участі у допиті свідка Мар’їнкова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування