Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя "вліпила" штраф ще й Власенку

Середа, 13 лютого 2013, 14:17

Суддя Оксана Царевич винесла ухвалу щодо адміністративного стягнення з адвоката Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

Під час судового засідання Власенко заявив, що акт пенітенціарної служби про те, що Тимошенко відмовилася їхати на засідання суду, сфальшований.

Він повторив своюзаяву для ЗМІ про те, що у вівторок був у Тимошенко і ні під час його присутності, ні після, вона не відмовлялася їхати до суду.

Власенко заявив, що не можна розглядати справу про вбивство без Тимошенко, яка вимагає своєї присутності.

"Спочатку цю справу фальшували слідчі прокуратури, а тепер фальшує ще й пенітенціарна служба", - сказав він.

"Оскільки Тимошенко знаходиться в тюрмі, то, враховуючи вимоги КПК, суд або має врахувати, що особа перебуває на стаціонарному лікуванні, і це поважна підстава, щоб не бути присутньою у суді, або сказати, що вона здорова і доставити до суду", - заявив Власенко.

Після цього Царевич заявила, що матеріали, надані адвокатом, додаються до справи.

Вона почала виголошувати рішення про те, що Тимошенко тричі надавалася можливість прибути до суду, але Власенко перервав її промову.

Царевич заявила, що Власенку вже двічі робилося зауваження про неповагу до суду.

На це адвокат уточнив, що отримав лише одне попередження, проте суддя заявила, що йде до дорадчої кімнати, щоб ухвалити рішення про адміністративне стягнення з Власенка.

Як відомо, перед цим Царевич наклала на екс-прем'єра  Юлію Тимошенко штраф у тисячу неоподатковуваних мінімумів за вияв неповаги до суду.

Вона заявила, що отримала факсом заяву від Тимошенко, яка "містить явну зневагу до суду".

У середу у Печерському райсуді Києва мав відбутися допит свідка у справі Щербаня за участі Тимошенко. Однак Тимошенко відсутня. У пенітенціарній службі заявляють, що вона відмовилася прибути на суд, а адвокати Тимошенко спростовують цю інформацію.

Як відомо, згідно з кодексом про адмінпорушення, п. 3 ст. 185 (прояв неповаги до суду) тягне за собою накладення штрафу від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів (від 340 до 1700 гривень).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування