Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держлікслужба заборонила не одну вакцину сина Богатирьової

Субота, 2 лютого 2013, 10:55

Державна служба з лікарських засобів призупинила використання вакцин не тільки проти гепатиту В, а також проти стовбняку, дифтерії, коклюшу та туберкульозу виробництва ПАТ "Фармстандарт-Біолік".

Про це заявив народний депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко, повідомляє прес-служба депутата. Додаються також відповідні документи.

"Зараз ми встановлюємо, чи були смертельні випадки від вакцин, використання яких було також заборонено держлікслужбою. Розслідування триває. Але вже можна говорити, що не одна вакцина смерті вбиває дітей, а цілий завод-вбивця сім'ї Богатирьових", - сказав Сенченко.

 

"Голова Державної служби України з лікарських засобів Соловйов свідомо покриває незаконні дії, які, на мій розсуд, мають ознаки злочину, зі сторони керівництва МОЗ на чолі з міністром Р.В.Богатирьовою, яке, по-перше, допустило порушення законодавства при закупівлі вакцин для профілактики гепатиту В у ПАТ "Фармстандарт-Біолік", по-друге, дозволило їх застосування, що призвело до загибелі 11 немовлят, та по-третє, не дивлячись на наявність протягом 2012 року 7 (семи) розпоряджень Держлікслужби України про тимчасову заборону реалізації (торгівлі) та застосування даного імунобіологічного препарату, продовжує і надалі їх реалізацію та застосування, що може призвести до виникнення нових загроз здоров’ю та життю дітей раннього віку", - заявляє нардеп.

 

55% акцій "Фармстандарт-Біолік" належить російській компанії "Фармстандарт", рештою 45% володіють син міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової Олександр та бізнесмен Олександр Забудкін у приблизно рівних частинах.

 

Раніше Генпрокуратура після звернення Сенченка ухвалила постанову про проведення перевірки щодо дотримання законодавства Мінздоров’я при закупівлі вакцин виробництва "Фармстандарт-Біолік".

 

Державна служба лікарських засобів тимчасово заборонила реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування всіх серій вакцини на підставі результатів перевірки ліцензійних умов виробництва ліків фірмою "Фармстандарт-Біолік" через виявлені суттєві порушення на виробництві.

Водночас у МОЗ заявили, що не зафіксували жодного летального випадку внаслідок щеплення вакциною для профілактики гепатиту В виробництва "Фармстандарт-Біолік" у 2012 році.

Сенченко оприлюднив документи, які нібито свідчать, що в 2012 році від вакцин, які МОЗ закуповував у фірми "Фармстандарт-Біолік", померли восьмеро дітей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування