Тимошенко просить євроспостерігачів допомогти з її доставкою до суду

Середа, 27 лютого 2013, 15:47

Юлія Тимошенко звернулася із заявою до Пета Кокса та Олександра Кваснєвського з проханням проконтролювати її доставку на допит свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

Про це йдеться в її заяві, яку оприлюднила прес-служба "Батьківщини".

За її словами, всупереч її багаточисленним письмовим вимогам доставити її до суду на допит свідків у справі Щербаня, пенітенціарна служба неодноразово відмовилася це робити, незважаючи на рішення суду про обов`язковість присутності Тимошенко.

"Щоб скоїти цей посадовий злочин, працівники Качанівської колонії тричі фальшували акти про нібито мою відмову поїхати до суду", - йдеться в заяві Тимошенко.

Вона нагадала, що 4 березня знову буде відбуватися допит чергового свідка у справі вбивства Щербаня.

"І я передбачаю, що українська влада знову позбавить мене права на захист, сфальшує черговий акт про мою нібито відмову їхати до суду та буде далі чинити свій суд Лінча по засудженню мене до довічного ув`язнення, при чому, без моєї участі", - написала Тимошенко.

"Прошу вас в межах мандату місії, яку ви очолюєте, направити вашого представника в лікарню "Укрзалізниці" для здійснення контролю за моєю доставкою в судове засідання по допиту свідка на стадії досудового слідства у справі Євгена Щербаня...", - просить в заяві Тимошенко.

Крім того, Тимошенко звернулася до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської із заявою, в якій вимагає забезпечити її право на захист та проконтролювати доставку на допит свідка у справі Щербаня.

Як відомо, раніше тюремники декілька разів заявляли, що Тимошенко відмовлялася брати участь у допиті свідка. Натомість її захисники дану інформацію спростовують.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування