Побудований за бюджетні гроші під Євро вертодром у Каневі став приватним?

Неділя, 10 березня 2013, 10:47

Народних депутатів від ВО "Батьківщина" не пустили до вертодрому в Каневі, мотивуючи тим, що це приватна територія.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook нардеп Микола Княжицький.

"Аеропорт у Каневі. Хотіли зайти. Охоронці не пускають, стверджують, що він приватний", - написав він.

"Цей вертодром було побудовано за кошти бюджету. Зараз охорона там приватна,нікого не пускає, і каже,що територія теж приватна", - уточнив він, пообіцявши "розбиратися далі" в робочі дні.

Вертодром у Каневі. Фото з Facebook Княжицького
Вертодром у Каневі. Фото з Facebook Княжицького

Водночас нардеп Олександр Бригинець на своїй сторінці зазначив, що до вертодрому не пустили не лише його з Княжицьким, а й нардепа Миколу Томенка та інших депутатів, журналістів і громадян.

 

Своє обурення ситуацією висловила також нардеп від УДАРу Ірина Геращенко.

"Читаю пости про пригоди моїх колег Томенка, Княжицького, Бригинця у Каневі. Хотіли хлопці зайти на вертолітний майданчик, побудований на бюджетні гроші, про які нам Колесников- Герман розповідали, як гості Євро будуть після матчів літати - подорожувати до Канева. Ан не пустили туди нардепів. Кажуть, то аеропорт приватний!!! Мило. Треба дізнатися, кому належить. Коли і за скільки приватизували. Чи сплатили гроші до бюджету. Бо он губернатор черкаський кричить-волає, що немає грошей на ремонт доріг. А на гелікоптерний майданчик є", - написала вона.

Як повідомлялося, урочисте відкриття вертолітного майданчика в Каневі відбулося 19 вересня 2011 року за участю віце-прем’єра Бориса Колеснікова та голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба.

Пасажирський термінал майданчика має пропускну спроможність п’ятдесят пасажирів на годину, повідомляла тоді прес-служба міністерства.

"Об’єкт розташований неподалік Шевченківського національного заповідника, що дозволяє йому приймати офіційні делегації з інших держав, туристичні групи для ознайомлення з пам’ятками української національної і світової історико-культурної спадщини, історією Тарасової (Чернечої) гори тощо", - йшлося в повідомленні.

Майданчик за бюджетні кошти будувало ДП "Льодові арени". Його вартість склала 87 мільйонів 700 тисяч гривень.

Пізніше президент Віктор Якович запевняв, що вертолітний майданчик у Каневі зможуть використовувати всі бажаючі. "Там відбудований річковий вокзал, і вертолітна площадка збудована для всіх", - говорив він.

Влітку 2012 року у міністерстві інфраструктури у відповідь на запит Томенка повідомили, що гелікоптерний майданчик у Каневі поки не в змозі приймати пасажирів через відсутність сертифікату.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News