Європейський суд взявся за ще проблемний округ Губського-Даценка

Понеділок, 18 березня 2013, 14:28

Європейський суд з прав людини взяв до розгляду скаргу кандидата в депутати по проблемному округу № 197 Леоніда Даценка.

Про це секретар суду повідомив скаржника відповідним листом, передає прес-служба місцевого Фронту змін.

"Суд розгляне скаргу, як тільки це буде можливо. Розгляд здійснюватиметься на основі наданих інформації та документів", – йдеться у повідомленні.

Як відомо, ЦВК не змогла встановити результати виборів по цьому округу.

Під час підрахунку на окрузі №197 відбувались грубі порушення закону, внаслідок яких на сервері ЦВК з’явились сфальсифіковані дані по 18 виборчих комісіях, які суттєво різнились із даними у протоколах із мокрими печатками з цих дільниць.

Леонід Доценко. Фото з Facebook кандидата
Леонід Доценко. Фото з Facebook кандидата

В результаті було спотворено результат голосування на користь самовисуванця, підтримуваного владою, олігарха Богдана Губського.

Під прикриттям "Беркуту" голова окружкому відвіз до ЦВК сфальшований підсумковий протокол, однак там його не прийняли. Згодом ЦВК оголосила округ  проблемним.

Член політичної партії "Фронт змін", висуванець ВО "Батьківщини" Леонід Даценко, пройшовши всі українські судові інстанції, звернувся із скаргою до Європейського суду з прав людини. До розгляду він надав копії протоколів із мокрими печатками із усіх 146 виборчих дільниць свого округу, та інші матеріали, які підтверджують вкрадену у нього перемогу.

Місяць тому Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу переможця іншого черкаського "проблемного" округу №194 – "батьківщинівця"Миколи Булатецького.

В січні Європейський суд з прав людини також прийняв подібну скаргу з ще одного проблемного округу №94, де кандидат від опозиції Віктор Романюк боровся з Тетяною Засухою.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News